Demonstraties in Rotterdam en Den Haag tegen ziekenhuisaanval Gaza

[ad_1]

Jordanië annuleert de topontmoeting met Biden en de Egyptische en Palestijnse presidenten

Jordanië heeft de top van aanstaande woensdag met de Amerikaanse president Joe Biden en de presidenten van Egypte en de Palestijnen geannuleerd, vertelde de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi aan Reuters.

De Jordaanse koning Abdullah zou in Amman met Biden, de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi en de Palestijnse president Mahmoud Abbas spreken over de penibele situatie in Gaza. Maar na alle onrust na de aanval van dinsdagavond op het ziekenhuis in Gaza-stad, waarbij honderden mensen om het leven kwamen, heeft Jordan de bijeenkomst afgelast.

Volgens Safadi zal de top pas plaatsvinden “wanneer het besluit is genomen om de oorlog te stoppen en een einde te maken aan deze bloedbaden.”

Het Witte Huis bevestigt dat de bijeenkomst niet zal plaatsvinden en zegt dat Biden de komende dagen regelmatig contact zal blijven houden met de leiders en hoopt hen binnenkort persoonlijk te ontmoeten.

Het bezoek van Biden aan de Israëlische president Benjamin Netanyahu aan Tel Aviv woensdag gaat voorlopig gewoon door.

Demonstraties in Rotterdam en Den Haag tegen ziekenhuisaanval in Gaza

Woensdagavond gingen mensen de straat op in Rotterdam en Den Haag om te demonstreren tegen de aanval op het ziekenhuis in Gaza-stad, waarbij honderden mensen om het leven kwamen.

In Den Haag hebben zich volgens persbureau ANP honderden demonstranten verzameld bij de Israëlische ambassade aan de Johan de Wittlaan en er komen nog steeds mensen aan. De demonstratie is toegestaan ​​en de politie is aanwezig. De activisten dragen Palestijnse vlaggen en roepen leuzen als ‘Israëlmoordenaar’, ‘Bevrijd Palestina’ en ‘Intifada’. In Rotterdam verzamelden vijftig tot honderd mensen met Palestijnse vlaggen zich op het centraal station.

Hamas beschuldigt Israël ervan de dodelijke explosie te hebben veroorzaakt, terwijl het Israëlische leger zegt dat het ziekenhuis werd getroffen na een mislukte raketlancering door de Palestijnse Islamitische Jihad.

Een demonstratie op Rotterdam Centraal Station, na de dodelijke explosie in een ziekenhuis in de Gazastrook. Foto ANP MEDIATV

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *