Inwoner van Stiens stalkt ex-vriendin: voorwaardelijke werkstraf en contactverbod

[ad_1]

Een inwoner van Stiens (35) is veroordeeld tot 80 uur taakstraf vanwege het stalken van zijn ex-vriendin. De politierechter legde de Stienser ook een contactverbod op: hij mag op geen enkele manier contact opnemen met zijn ex.

De geschorste taakstraf fungeerde als een stok achter de deur, benadrukt de rechter. De stick moet ervoor zorgen dat de Stienser zich aan het contactverbod houdt. Ook moet hij zich melden bij de reclassering en een poliklinische behandeling ondergaan. De man is gedagvaard door het Openbaar Ministerie (OM) omdat hij, nadat hij begin 2020 de relatie had verbroken, vanaf begin 2021 ruim een ​​jaar lang op verschillende manieren contact zou hebben gezocht met zijn ex-vriendin.

Vriendschapsverzoeken

Hij zou via sociale media vriendschapsverzoeken hebben verzonden, talloze anonieme telefoontjes hebben gepleegd en zelfs de buurvrouw van zijn ex hebben benaderd met de vraag of zij wilde helpen bij het regelen van een ontmoeting met de ex. Ook zou hij berichten hebben gestuurd met de tekst ‘Ik mis je elke dag’. Een gesprek met de politie had niet geholpen.

“Dit klinkt allemaal alsof je de relatie niet los kunt laten”, zei de rechter. De verdachte ontkende dat hij zich schuldig had gemaakt aan stalking. Hij wilde alleen met zijn ex praten omdat hij bang was dat zij naaktfoto’s van hem zou verspreiden. “Ik wilde een gesprek voeren om er zeker van te zijn dat de foto’s verdwenen zijn”, zei Stienser.

Verder zou de man door veel mensen in Stiens zijn gepest. “Voornamelijk uit haar kring”, zei hij. Er werd zelfs gezegd dat hij in elkaar was geslagen. Advocaat Paul Logemann zag te weinig bewijs om van systematische intimidatie te spreken. “Er gebeurde niet veel na het ontslaggesprek”, aldus de raadsman. Logemann vond dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken.

Stalken

De politierechter heeft wel bewijs geleverd. De rechter ging ervan uit dat de stalking ongeveer zes maanden duurde. Dat was aanzienlijk korter dan het jaar en de drie maanden waarop de ambtenaar haar claim baseerde. De agent werd veroordeeld tot 120 uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter legde een proeftijd van 60 uur op met een proeftijd van twee jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *