ADE collaboration with Rijksmuseum shows mature nightlife culture

[ad_1]

De “zeer bijzondere samenwerking” met het Rijksmuseum, waarmee woensdag het Amsterdam Dance Event (ADE) opent, laat zien dat “de nachtlevencultuur is geëmancipeerd tot een volwassen kunstvorm”, aldus ADE-directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis. De 28e editie van ADE gaat woensdag van start met ruim 1.000 evenementen op ruim 200 locaties in Amsterdam.

Het ADE-openingsevenement met het Rijksmuseum op woensdag is een theatervoorstelling in drie bedrijven genaamd Breathe, Walk, Die. Met muziek van DJ en producer upsammy brengen drie muzikale acts de tentoonstelling Museum Boijmans Van Breukelen tot leven.

“ADE en het Rijksmuseum gaan deze samenwerking aan om liefhebbers van klassieke kunst en elektronische muziek te laten zien dat de twee disciplines elkaar echt versterken”, aldus het Rijksmuseum over het evenement. Het evenement is gratis en op basis van loting. Schrijf je in op de Rijksmuseumsite voor een kans om erbij te zijn.

“We zochten waar onze culturen elkaar kruisen”, zegt ADE-directeur Van de Ven tegen ANP over de samenwerking. “Met iets inhoudelijks dat echt waarde toevoegt aan wat we doen.”

Het zijn dit soort initiatieven en samenwerkingen die ervoor zorgen dat ADE zich als organisatie kan ontwikkelen, zegt hij. “ADE kan qua aantal niet veel groeien en dat is ook niet ons doel. Wat wij willen doen is een grote en actieve rol spelen in crossculturele, kwalitatieve activiteiten. Dat heeft altijd in ons DNA gezeten, maar we hebben er nu voor gekozen om dit verder te ontwikkelen.”

“En het mooie is dat er voor ieder mens een ander soort ADE bestaat dat even leuk is”, aldus Van de Ven. “Er is niet één route waarmee je alles kunt zien. Nee, juist het feit dat er de hele week zoveel verschillende routes te bedenken zijn, maakt het juist zo uniek. Als Nederlanders mogen we er trots op zijn dat we in Amsterdam zo’n mondiaal momentum hebben.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *