Initiatiefrijk De Wolden draagt 27.700 euro bij aan projecten. Het geld gaat naar een loopbrug en een theaterfestival

[ad_1]

Twee projecten ontvangen in de derde ronde van 2023 subsidie ​​uit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden’. Het gaat om een ​​loopbrug in Drogterstoringen en een theaterfestival in Zuidwolde.

De twee projecten ontvingen in totaal bijna 28.000 euro. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeente De Wolden projecten van bewoners die bijdragen aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van de projecten deze ronde bedragen ruim 68.000 euro. Dit betekent dat met bijna 28.000 euro aan subsidie, naast de vrijwillige inzet van bewoners, sponsoring van bedrijven en subsidies uit fondsen, projecten gerealiseerd kunnen worden die anders niet gerealiseerd zouden zijn.

Regionaal belang Drogeropslagfaciliteiten

Door het plaatsen van een brug over de Braambergersloot ontstaat er een verlenging van een wandelpad rondom het dorp. Dit pad wordt dagelijks door veel wandelaars gebruikt. De bereikbare leefomgeving wordt daarmee vergroot voor de bewoners. Dit versterkt ook het bewustzijn van de landelijke ligging van het dorp. De brug draagt ​​bij aan de verbindende functie tussen bewoners van het dorp. Tijdens de wandelingen kunnen mensen elkaar ontmoeten.

Stichting Theaterkuil de Falieberg

Het Falieberg Festival is een creatieve broedplaats zonder beperkingen. Het festival en het Faliebergbos zijn voor iedereen toegankelijk, zonder toegangsprijs, zonder vaste zit- of staplekken, zonder verplicht gebruik van de horeca. Ze sluiten aan bij de ideeën van oud-burgemeester Marius Tonckens, die het bos aan de Zuidwoldigers ‘gaf’ omdat het vrij toegankelijk moest zijn voor het publiek. Het Falieberg Festival draagt ​​bij aan het verbreden van het culturele aanbod in Zuidwolde. De organisatie richt zich op jongeren, nieuwe bewoners en het versterken van de ontmoeting tussen bewoners.

Zelf aan de slag?

Initiatief De Wolden is een succes. Veel verenigingen en organisaties maken gebruik van de regeling. Projecten en activiteiten worden gerealiseerd met zelfmotivatie en geld uit fondsen. Deze komen vaak voort uit dorpsvisies en zijn erop gericht het leven en leven in De Wolden mooier te maken. Projecten kunnen vóór 1 februari, 1 mei, 1 september en 1 november worden ingediend, waarbij binnen 8 weken een besluit wordt genomen. Bij projecten tot 2000 euro kan tussentijds besluitvorming plaatsvinden.

Meer informatie vindt u op www.dewolden.nl/initiatiefrijk.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *