70e Rely Jorritsmaprijs open voor inzendingen: kans op 1000 euro voor gedicht of verhaal

[ad_1]

Voor de 70e keer kunnen Friestalige schrijvers en dichters een verhaal of gedicht insturen om mee te dingen naar de jaarlijkse Rely Jorritsma Prijzen. Elk winnend verhaal of gedicht wordt beloond met een geldprijs van duizend euro.

Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor de prijs. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingezonden teksten, zonder te weten wie de schrijver is. Inzendingen moeten per e-mail worden ingediend, onder vermelding van de naam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer en met een verhaal of gedicht als anonieme bijlage. De inzendtermijn sluit op 1 mei.

Wie in de jury zal zitten, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekendgemaakt. De winnaars van vorig jaar zijn Koos Tiemersma en Tryntsje van der Steege (proza) en Benny Holtrop, Fedde Dijkstra, Ypie Bakker, Remco Kuiper en Sytse Jansma (poëzie).

Elk jaar

Dichter Rely Jorritsma (Jellum, 1905 – Nijmegen, 1952) bepaalde in zijn testament dat er jaarlijks een wedstrijd zou worden uitgeschreven voor Friese poëzie en proza. Dit gebeurde voor het eerst in 1954. Er kan een prijs worden toegekend aan maximaal vijf verhalen en vijf gedichten. Toezichthouder op de uitvoering van de prijs is het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden, de gemeente van Jorritsma’s geboortedorp Jellum. De organisatie is in handen van de Stifting Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjesintrum (FLMD).

Voor meer informatie, zie www.stiftingflmd.frl

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *