Tim Hofman komt vanmiddag met Boos-aflevering over man die hem wilde doden in BNNVara-pand | Show

[ad_1]

Het nieuwe seizoen van de online serie Boos van Tim Hofman begint donderdag met een uitzending over het incident van vorige maand waarbij een gewapende man het gebouw van BNNVara binnenliep met de bedoeling de presentator te vermoorden. De show gaat onder meer in op het vermeende motief, zo heeft BNNVara bekendgemaakt.

Volgens de omroeporganisatie bevat de uitzending deels nieuwe informatie. Deze informatie werd donderdag voor het eerst gedeeld met de medewerkers van BNNVara, VPRO, Human en NTR. Deze omroepen zitten allemaal in hetzelfde gebouw. Ook politie, justitie en de advocaat van de verdachte zijn geïnformeerd.

In de uitzending, die donderdagmiddag online wordt gezet, wordt uitgebreid op het incident ingegaan en komen ook experts op het gebied van radicalisering, extremisme en complotdenken aan het woord. ‘Het Boosteam acht het journalistiek relevant om de kijkers, gezien de eerdere berichtgeving rondom dit incident, tussentijds duidelijk te maken wat zij weten over het vermeende motief van de verdachte en of zij dit in een bredere maatschappelijke context kunnen interpreteren”, aldus BNNVara.

Afgelopen maandag werd duidelijk dat de man die vorige maand werd aangehouden op het Mediapark in Hilversum op pad was Hofman te vermoorden. Hij meldde zijn voornemen bij de beveiliging, waarna de politie werd gebeld. Wat zijn motief was, is tot nu toe niet duidelijk. De verdachte is geen ex-werknemer of anderszins verbonden aan een van de betrokken omroepen en was ook geen lid Boos.

De man wordt verdacht van voorbereidende handelingen voor moord. Justitie verdenkt hem ook van het bezit van een vuurwapen en het uiten van bedreigingen. Eind dit jaar moet hij voor de rechter verschijnen. De eerste kennismakingssessie is op 20 december.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.



Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *