Goed spelend Lucurgus uit Groningen boekt eerste overwinning in kampioenspoule volleybal tegen Limax

[ad_1]

De volleyballers van Nova Tech Lycurgus behaalden zondagmiddag hun eerste overwinning in de kampioenspoule. De Groningers waren in Limburg met 3-1 te sterk voor Limax.

De mannen van coach Arjan Taaij speelden een goede wedstrijd en kunnen opnieuw kijken naar de bovenste twee plaatsen in de groep. Deze geven recht op directe kwalificatie voor de halve finales van het Nederlands kampioenschap. De bovenste twee plaatsen worden nu ingenomen door respectievelijk Orion (acht punten) en Dynamo (negen punten), maar Lycurgus komt met vier punten in de buurt. Door hun overwinning klommen de Groningers naar de derde plaats in het klassement ten koste van Limax.

Als Lycurgus niet bij de beste twee teams in de kampioenspoule eindigt, blijft er niet meteen een man over. In dat geval staat de ploeg voor een wedstrijd tegen één van de ploegen die bovenaan de degradatiegroep eindigen. De winnaar plaatst zich alsnog voor de halve finales om de Nederlandse titel.

Martinez Gion doet het goed als diagonaal

Lycurgus liet tegen Limax in Sint Odiliënberg zien dat het, als het zo blijft spelen, voor geen enkele andere ploeg bang hoeft te zijn. Dat was opmerkelijk, want de vorige wedstrijd tegen Dynamo in Apeldoorn werd door slecht spel met 3-0 verloren. Verder moest coach Taaij improviseren voor de wedstrijd in Limburg. Een echte diagonaal had hij niet tot zijn beschikking, omdat hij Kay van Dijk en Thomas Sleurink niet kon inzetten. Als gevolg hiervan speelde veteraan Ramon Martinez Gion, die normaal gesproken een passer-loper is, als diagonaal. Dat deed hij naar behoren.

Gion scoorde niet alleen de nodige punten, maar was ook vaak belangrijk voor Lycurgus door goed te serveren. In de eerste set ontstond aanvankelijk een gelijkmatige strijd, waarin Limax op meerdere facetten van het spel iets beter was dan de Groningers. De Limburgers kwamen via een 25-20 setwinst op een 1-0 voorsprong.

Lycurgus vindt zijn voeten

Maar de mannen van trainer Guido Görtzen, die na dit seizoen vertrekt, konden dat hoge niveau niet altijd volhouden. Dat was zeker de verdienste van Lycurgus, dat vanaf de tweede set op zijn plek begon te komen. Naast Martinez Gion werden de Amerikanen Cole Gillis en Kyle McCauley en de middenaanvallers Luuk Hofhuis en Robin Boekhoudt steeds gevaarlijker. De Groningers arriveerden in de grote punten nam de leiding, waarna Martinez Gion de set met een knaller besliste: 23-25 ​​en 1-1 gelijkspel.

De derde set is een slijtageslag

De derde set werd vervolgens een echte uitputtingsslag. Limax kreeg meerdere setpunten, maar die werden steeds tenietgedaan door de koelbloedige Groningers. Maar ook Lycurgus slaagde er niet in de set te beslissen op 25-26 en 27-28. Dat was pas bij 28-28 het geval toen Gillis eerst scoorde en daarna zijn landgenoot McCauley. De bezoekers kwamen bij 28-30 op een 2-1 voorsprong.

In de vierde set was het verzet van Limax gebroken. Lycurgus stond vier à vijf punten voor en was niet meer in gevaar. De Groningers wonnen de set met 20-25 en de game met 1-3. Ze dansten rond van vreugde.

Limax-Lycurgus 1-3

Posities instellen: 25-20, 23-25, 28-30 en 20-25.

Volgende spel: Zondag Groningen, 15.00 uur: Lycurgus-Dynamo.