Veerboot naar Texel mogelijk ook uit de vaart vanwege lage waterstanden

[ad_1]

Mogelijk ligt de veerboot van en naar Texel vrijdagmiddag ook stil vanwege de verwachte extreem lage waterstanden in de Waddenzee en de Noordzee.

Rederij TESO waarschuwt reizigers om de website met de vaartijdentabel in de gaten te houden. Mocht er sprake zijn van een storing in de dienstverlening, dan zal dit aan het einde van de middag zijn.

Rederijen Wagenborg en Doeksen, die naar de andere Waddeneilanden varen, hebben donderdag al de afvaarten van en naar de eilanden geannuleerd. Bij eb kan het zeewater zo laag staan ​​dat de vaargeul kort voor de havens opdroogt.

Wagenborg denkt zaterdag weer volgens de dienstregeling te kunnen varen. Doeksen heeft ook op zaterdag een aangepast vaarschema.

Volgens Rijkswaterstaat komt dergelijk laag water op zee slechts ongeveer eens in de tien jaar voor. De dienst verwacht dat grote zeeschepen in het noordelijke kustgebied op zee zullen moeten wachten voordat ze een haven kunnen binnenvaren. De hydrologische dienst van Rijkswaterstaat geeft advies op maat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *