Dick Lukkien haalt mokkend derde periode binnen met FC Groningen. En het is niet de verdwenen tegel die de trainer dwarszit

[ad_1]

De spelers en trainers van FC Groningen werden helemaal gek van de foto, maar was het veroveren van de derde periodetitel een reden voor een feestje of niet?

Hij was eigenlijk al op weg naar zijn ouders, die bij het hek van stadion De Oude Meerdijk stonden, toen Romano Postema vanuit zijn ooghoeken plotseling een dame met een bronzen schild het veld van FC Emmen op zag lopen. Toen herinnerde hij het zich. “Ik dacht: oh ja, dat is waar, we hebben de derde periodetitel gewonnen”, zegt de doelman van FC Groningen met een grijns op zijn gezicht.

Voor de man die zeventien doelpunten scoorde werd het eerbetoon van de noorderlingen zelfs een extra feestelijk moment, want hij kreeg ook nog eens de onderscheiding voor topscorer van de derde periode. Toch was de reactie van Postema veelbetekenend voor de manier waarop FC Groningen zich momenteel in de strijd bevindt, want van uitbundig vieren van de gewonnen prijs werd geen sprake. De lat ligt dit seizoen aanzienlijk hoger voor de noorderlingen. Alleen directe promotie telt.

Grappige mop?

Dick Lukkien zat zelfs te mokken in zijn dug-out na de 0-3 in Emmen. De ontvangst van de man die zeven jaar lang in Zuidoost-Drenthe de scepter zwaaide op de Meerdijk was uitstekend en het weerzien met veel oude bekenden was hartelijk. Het plotseling verdwijnen van de tegel gewijd aan Lukkien in de eregalerij van de club was ook niet de reden voor het chagrijnige gedrag van de Veendammer-coach.

“Ik vind dat een leuke grap en je weet hoe ik erover denk: iedereen heeft recht op zijn eigen humor. Alleen als blijkt dat het met respect voor mij te maken heeft, vind ik het een vrij waardeloze actie, maar op op het moment dat ik ervan uitga dat dat niet het geval is en ik reken erop dat de tegel deze week terugkomt.”

‘Dan wordt het 0-7’

Het was het spel van zijn ploeg dat Lukkien niet tevreden stelde, ondanks de gemakkelijke en ruime overwinning in Emmen en het winnen van de derde periodetitel. “Ik vond het simpelweg niet goed genoeg wat we lieten zien”, moppert de trainer. “Dat heb ik in de kleedkamer ook tegen de jongens gezegd. Het was veel te slordig. En ik hou zeker niet van rustige controle na een vroege 0-2-voorsprong. We moeten gewoon doorzetten, dan wordt het 0-7.” Nu hadden we zelfs momenten waarop we geluk hadden en aan een doelpunt ontsnapten.”

Geen misverstand, FC Groningen was in Emmen duidelijk de bovenliggende partij en ook de zege in de Hondsrugderby was zeer verdiend, maar Lukkien wil oppassen dat zijn mannen daar niet te gemakkelijk over gaan nadenken nu de overwinningen elkaar snel opvolgen zonder zijn team hoeft zich daar geen zorgen over te maken. lijkt buitensporige inspanningen te vergen. “We moeten gewoon blijven versnellen. Dat doen de jongens over het algemeen ook, ik zeg niet dat ze er met de pet tegenaan gooien of overdrijven, maar er was veel ruimte op het veld waar we naar mijn mening veel te weinig mee deden.”

Groot compliment

Opvallend fenomeen is dat tegenstanders zich steeds meer beginnen aan te passen aan FC Groningen. ADO Den Haag deed dat vrijdagavond (0-2) en Fred Grim ook bij FC Emmen. Lukkien: “Ik heb geprobeerd wat informatie over FC Emmen in te winnen, maar ik hoorde dat hij de opstelling pas twee uur voor de wedstrijd aan zijn spelers bekendmaakte. Als je dan ook dingen anders gaat doen waar je niet voor getraind hebt, dan gaat het vaak mis.” ‘Het wordt niet beter. Voor ons is het een groot compliment dat tegenstanders zich aan ons aanpassen.’

Ondanks de hogere ambities is Lukkien ook blij in de derde periode. “Wij zijn er blij mee. Maar zonder arrogant te willen overkomen: het is een prijs die we onderweg verzamelen voor het grotere goed. Die tussenstap kunnen we zetten omdat we veel wedstrijden winnen en daarmee goede zaken doen voor de ranglijst. Voor mij is het niets meer en niets minder dan een bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *