Routine moet voor stabiliteit zogen bij SVV ’04. Schoonebekers verslaan Oranje Zwart

[ad_1]

Ondanks een numerieke minderheid door een rode kaart voor verdediger Laurens Grobbe boekte SVV ’04 een 1-0 overwinning op Oranje Zwart. Invaller Bart Moes werd na rust de matchwinnaar met het enige doelpunt in deze meeslepende wedstrijd. Ondanks de overwinning ontkomen de ploeg uit Schoonebeek er nauwelijks aan om in de play-offs te spelen.

De terugkeer van de 36-jarige beproefde centrale verdediger Michel Kerkdijk, die ook als trainer werkzaam is bij zaterdagclub Klazienaveen, leverde direct rendement op voor de ploeg van trainer Roeland Kwint. Kerkdijk was een toren van kracht in de achterlijn. Met zijn enorme ervaring zorgde hij voor meer stabiliteit en was hij met zijn ongebreidelde werklust een voorbeeld voor zijn veelal jonge teamgenoten.

Opmerkelijke beslissing

De return van Kerkdijk, die tot gisteren wekelijks uitkwam voor het vierde elftal van SVV ’04, besloot een week geleden op verzoek van Kwint zijn rentree te maken tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen in Overijssels. “Ik heb uiteraard eerst met de directie van SVV ’04 gesproken. Maar uiteraard moesten mijn familie en Klazienaveen het ook steunen. Voor de rest van de competitie ben ik zoveel mogelijk beschikbaar.”

Kerkdijk moest er uiteraard weer aan wennen. ‘Negentig minuten is lang,’ pufte hij meteen daarna met een royale glimlach op zijn gezicht. “Gelukkig ging het goed. Ik scoorde ook bijna. Het werkte gewoon niet. Ik had die kans graag willen grijpen, maar gelukkig hebben we toch de overwinning behaald.”

Turbulente tweede helft

Het enige en beslissende doelpunt viel ruim tien minuten voor tijd. In de turbulente tweede helft kreeg verdediger Laurens Grobbe van SVV ’04 eerst een half uur voor tijd de rode kaart nadat hij een doorbraak van Oranje Zwart-speler had getackeld. Het was voor de thuisclub het sein om een ​​stap verder te gaan.

Ondanks de rode kaart creëerde SVV ’04, net als in de eerste helft, de meeste kansen. Voor rust stond de staander nog in de weg na een inzet van Sander Kocks. In het laatste deel van de wedstrijd leverde een kopstoot van Kerkdijk op kansrijke positie geen doelpunt op, maar invaller Bart Moes had wel succes. Hij anticipeerde voortreffelijk op een diepe bal, haalde een verdediger van Oranje Zwart onderuit en passeerde met een trefzekere poging de sluitpaal van Oranje Zwart: 1-0. “Ik voorspelde tijdens de rust al dat ik het winnende doelpunt zou maken. Ik ben net terug van een blessure. Dit geeft mij een goed gevoel dat ik belangrijk kan zijn”, aldus de matchwinnaar.

Moeilijk werk

Voor SVV ’04 is de situatie niet echt verbeterd. De ploeg uit Schoonebeek hoeft voorlopig niet te vrezen voor directe degradatie. Het spelen van degradatievoetbal lijkt echter onvermijdelijk. SVV ’04 staat zes punten achter op de veilige plek, die nu wordt ingenomen door Sleen. “Toch hebben we er vertrouwen in”, stelde Kwint na afloop strijdlustig. Het zal moeilijk worden om de play-offs te vermijden. Wij zullen zeker alles doen wat we kunnen. De terugkeer van de veteranen Kerkdijk en Hermens Stuiver heeft ons een stuk stabieler gemaakt.”

SVV ’04 – Oranje Zwart 1-0

Scorevoortgang: 78. Moës 1-0.

Rode kaart: 60. Grobbe (SVV ’04).

Gele kaart: Sibon en Ridderman (beiden SVV ’04), Aouled, De Boer en Hoorn (allen Oranje Zwart).

Scheidsrechter: Karacaoglan.

Toeschouwers: 150.

SVV ’04 : Belijner; Sibon, Grobbe, Kerkdijk en Rotmensen (46. Wanders); Arjen Kocks, Jansen, Piek en Ridderman (65. Schuurhuis); Stuiver en Sander Kocks (46. Moes).