Chasity Grant moest de knop omzetten voor terugkeer bij Oranje Leeuwinnen: ‘Mensen zeiden tegen me: ‘Kom op Chas!’’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Gehavend hebben de Oranje Leeuwinnen zich weer verzameld in Zeist. De vele blessures bieden kansen voor nieuwe spelers om op te duiken in de komende EK-kwalificatiewedstrijden. Eén van hen is Chasity Grant, die dit seizoen met Ajax opviel in de Champions League. “Ik hoop dat ik minuten kan maken.”

Scoren op Stamford Bridge, eindelijk weer een oproep voor Oranje en een uitstapje naar een wedstrijd in Italië in het vooruitzicht. Ajax-aanvaller Chasity Grant (22) beleeft een onvergetelijke week in haar jonge voetbalcarrière.

Voor haar eerste en voorlopig laatste wedstrijd in Oranje moeten we terug naar 19 februari 2022. Ruim twee jaar geleden mocht ze als invaller een kwartier meedoen aan de 0-3-zege tegen Finland tijdens de vriendelijke Doornik de Frankrijk.

“Ik denk niet dat het als een officiële interland telde”, geeft ze toe, maar na enig wikken en wegen: “Laten we zeggen dat ik al een interland heb gespeeld.” Het is tenslotte beter om het al in je zak te hebben.


Mijn moeder liet mij eerst turnen

Chasity-subsidie

Grant moest vervolgens lang wachten op een nieuw telefoontje. ‘Alles op zijn tijd,’ zegt ze glimlachend. Haar geduld werd tijdens de vorige interland beloond toen ze later vanwege blessures bij Oranje kwam. Voor bondscoach Andries Jonker zijn deze problemen de afgelopen maand nog niet opgelost.

Het trekken van de kar

Sterke houders Daphne van Domselaar, Vivianne Miedema, Lieke Martens, Jackie Groenen en Jill Roord ontbreken. Jonker heeft nog steeds goede hoop dat Martens en Groenen op tijd herstellen voor de thuiswedstrijd tegen Noorwegen (dinsdag 9 april). Met het oog op hun herstel zal hij hen zeker de trip naar Cosenza besparen voor de uitwedstrijd tegen Italië (vrijdag 5 april).

De bondscoach zet de selectie dus voort en dat biedt kansen voor Grant. Vooral in het verrassende Champions League-avontuur van Ajax viel ze op, maar dat is voor Jonker niet het belangrijkste. “De spelers die we hebben binnengehaald zijn week in week uit belangrijk voor hun club. Ze hoppen niet zomaar anoniem mee, maar trekken echt aan de kar.”

Lees ook
• Europese droomreis loopt ten einde: Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd

In die rol is de Ajax-buitenspeler dit seizoen gegroeid. Terwijl ze naast het trainingsveld in Zeist staat, blikt ze nog eens terug op de jaren. “Mijn moeder heeft mij eerst laten turnen, maar zo flexibel was ik niet. Ik ging vaak met mijn neef voetballen op het plein en dat wilde ik het liefste doen.”

Maak minuten

We moeten dus geen radslag of salto verwachten na een doelpunt van Grant. Haar voetbaltalent was aantoonbaar groter dan dat voor haar eerste sport en ze trok al snel de aandacht van de scouts van ADO Den Haag. In 2020 maakte ze de overstap naar Ajax, waar ze dit seizoen steeds meer opvalt.

“Op een gegeven moment werd er gewoon een knop op mij gezet”, geeft ze eerlijk toe. “Mensen zeiden tegen mij: ‘Chas, kom op! Als je de top wilt bereiken, moet je er alles aan doen.’ Natuurlijk wil ik dat en ik ben inmiddels een jaar ouder. Ik sprak er ook met Sherida (Spitse red.) over. Nou, dan komt het wel goed”, zegt ze lachend over de ervaren Nederlandse en Ajax-ster. Voor professionaliteit bent u bij haar aan het juiste adres.

“Nu kijk ik er enorm naar uit. Ik hoop dat ik minuten kan maken”, zegt ze over haar kans bij Oranje. Eerst in Italië, maar daarna voor eigen publiek in Breda. Ze heeft al enkele plekken gereserveerd in het Rat Verlegh Stadion. “Mijn familie is erg belangrijk voor mij. Mijn broer, grootmoeder, moeder, neef, tante. Ze zijn er altijd, mijn permanente steun.”

Bekijk hier al onze video’s over de Oranje Leeuwinnen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *