Advocaten Trump proberen rechter van zwijggeldzaak te vervangen

[ad_1]

Trump heeft kritiek geuit op de rechter in die zaak, Juan Merchan, en zijn familieleden. Merchans dochter werkt voor een politiek adviesbureau dat Democraten als klanten heeft. Volgens Trump is ze een ‘hondsdolle Trump-hater’ en zou Merchan zelf dus niet onpartijdig zijn.

Justitie in New York reageerde verontwaardigd op de kritiek van Trump en breidde zijn spreekverbod uit. Hij mocht geen publieke uitspraken meer doen over de rechter, maar nu mag Trump niets meer zeggen over de familieleden van Merchan. Trump, die in november weer president wil worden, noemde dat besluit ‘verkiezingsinmenging’.

De zaak tegen Trump begint op 15 april in New York. Hij wordt vervolgd wegens het vervalsen van zakelijke documenten. Hij probeerde daarmee te verbergen dat hij zwijggeld betaalde aan onder meer een pornoster. Trump heeft alle beschuldigingen ontkend.

Vorig jaar probeerde Trump ook Mercan van de zaak te krijgen. Een commissie kwam tot de conclusie dat het werk van zijn dochter geen invloed op hem had en daarom mocht Merchan aanblijven.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *