Baasje van doodgebeten chihuahua Jessy: ‘Wel twintig honden aangeboden gekregen’ | Binnenland

[ad_1]

Er komt geen einde aan de stroom van steunbetuigingen aan Henrique da Silva (78). De politie komt binnenkort weer een postzak met brieven en kaarten bezorgen en er is een crowdfunding gestart. De Rotterdammer krijgt zelfs honden aangeboden na het verlies van zijn chihuahua Jessy, die werd doodgebeten.

“Als ik zou willen”, zegt Da Silvia, “zou ik nu een huis vol honden hebben. Er zijn er twintig aangeboden. Heel lief, maar wij beginnen er niet meer aan. Ik ben 78 jaar oud, te oud voor een nieuwe hond. Mijn vrouw en ik hebben geen eeuwig leven en we willen niet dat zo’n dier ons overleeft en naar een asiel moet als wij er niet meer zijn. Af en toe hebben we een hond die bij ons logeert. Dat is ook leuk.”

Inmiddels is voor Da Silva duidelijk dat veel mensen de eerste aflevering van Bureau Rotterdam op tv hebben gezien en geraakt zijn door de beelden. Kijkers waren er getuige van hoe een Amerikaanse Bully de chihuahua vastpakte en Da Silva vervolgens geschokt op een hek ging zitten met zijn maatje op schoot.

Crematie kosten

Sociale media blijven berichten ontvangen van mensen die hun medeleven betuigen. Eén van hen zegt dat hij de kosten van Jessy’s crematie wil vergoeden. Maar het gaat nog verder. De dochter van Da Silva meldt dat er inmiddels twee inzamelingsacties zijn opgezet om haar ouders financieel te ondersteunen.


Al deze brieven ontroeren ons, maar maken ons ook blij. Wij zijn al die mensen enorm dankbaar

Henrique da Silva (78), eigenaar van de chihuahua Jessy die werd doodgebeten

Hoe goedbedoeld, daar zitten Henrique en zijn vrouw niet op te wachten. Met de eigenaar van de hond – die ene vertelde uitgebreid haar kant van het verhaal op AD.nl – er een betalingsregeling is getroffen voor de gemaakte kosten. “Maar het geld dat binnenkomt, wordt goed besteed. Dat doneren wij aan de Dierenambulance of het dierenasiel.”

Intussen zijn ze er elke dag mee bezig het lezen van de binnenkomende post. “Daar zullen we een tijdje blij mee zijn. Al deze brieven ontroeren ons, maar maken ons ook blij. Wij zijn al die mensen enorm dankbaar.”

Henrique da Silva met gast Nino op schoot.
Henrique da Silva met gast Nino op schoot. © FOTO ADVERTENTIE





[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *