Kunstgras verrast GRC Groningen. Groningers geven WVV een helft partij

[ad_1]

Het hooggeplaatste WVV had het in één helft erg lastig met zichzelf en tegenstander GRC Groningen. Na de pauze controleerden de Winschoters het spel en wonnen uiteindelijk met 3-1 op het kunstgrasveld.

GRC-coach Gerard Zeeman begreep niet zo goed dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld. “We waren hier al toen we te horen kregen dat de scheidsrechter het hoofdveld had afgekeurd. Het zou te hobbelig zijn. Vreemd, ook al hadden we ons daar de hele week op voorbereid.”

,,We wisten dat goed voetbal op het hoofdveld niet mogelijk was. Daarom speelden we met een aanspreekpunt voorin om de ballen vast te houden.” Dat werkte aanvankelijk wonderwel bij Ronald Paans.

De eerste hoekschop

Jasper Kingma GRC had al in de eerste minuut op voorsprong moeten komen nadat de verdedigers een hoge bal verkeerd hadden ingeschat. WVV-doelman Tim Lugies tikte het schot over zijn doel. Niet veel later kwam de ploeg van WVV-coach Gerard Wiekens eenvoudig op voorsprong. Als je één speler geen duidelijke kopkans moet geven, dan is het Ramon Kuiper wel en dat was precies wat GRC deed met de eerste hoekschop: 1-0.

Een ogenblik dreigde GRC onder de voet gelopen te worden. WVV combineerde gemakkelijk en kwam dreigend door. Ivar Bruins slaagde er niet in om er 2-0 van te maken, alleen voor doelman Rutger van den Berg. Daarna maakte WVV het zichzelf steeds moeilijker.

Te weinig beweging zonder bal, slordig passeren en er ging veel mis aan de achterkant. Zo dacht Rick Hansen rustig weg te kunnen schieten nadat hij de bal van zijn keeper had ontvangen. Maar de verder solide verdediger raakte Paans, waarna de bal door zijn lichaam tegen de kruising raasde en weer het veld in sprong.

‘In mijn ogen was dat een penalty’

Kort daarvoor hadden de gasten ook geen geluk nadat Rens Wardenier werd getorpedeerd in het strafschopgebied van WVV. “Dat was in mijn ogen een strafschop, veel meer dan de strafschop die we na rust kregen, omdat mijn speler van dichtbij een bal tegen zijn arm kreeg”, aldus Zeeman en vele anderen die met hem meeleefden.

Paans zorgde er met een rake kopbal voor dat de wedstrijd na twintig minuten weer in evenwicht was. GRC combineerde gelukkig en was via Bram Mulder en Niek Snippe dicht bij de leiding. Bij WVV draaide de onderlinge coaching steeds vaker om de nodige krachttermen als er weer eens iets misging.

Het betekende in ieder geval dat de wedstrijd uit de handen van de Winschoters dreigde te glippen. Er kwam vrede toen er geroepen werd. Wiekens bracht met Youri Ploeger een nieuwe centrale verdediger binnen en de thuisploeg herwon het initiatief. Wat uiteindelijk resulteerde in een klinkende overwinning.

‘Na de pauze konden we niets meer creëren’

Zeeman: “Op basis van de eerste helft had er meer in gezeten als we het goed deden. Na de pauze konden we niets meer creëren.” Door de nederlaag en overwinning van Hoogezand is GRC het nieuwe eindlicht. WVV blijft derde achter Oranje Nassau en HZVV.

WVV-GRC Groningen 3-1

Scorevoortgang : 4. Kuiper 1-0, 19. Paans 1-1, 58. Ivar Bruins 2-1, 70. Hansen 3-1 (strafschop).

Gele kaart : Delger (WVV), Snippe (GRC Groningen).

Scheidsrechter : Vegter.

Toeschouwers: 250.

WVV : Lugies; Kuiper, Hansen, Zia (46. Ploeger) en Heijinga, Wubs (77. Veit), Lars Wiekens, Hateboer (85. Jager) en Delger; Sten Bruins (81. Gijsen) en Ivar Bruins (81. Tim Wiekens).

GRC Groningen : Van den Berg; Drent, Luiken (60. Van Duyn), Smit (60. Hiemstra) en Bult; Rens Wardenier, Kingma en Sembring (66. Jur Wardenier); Mulder (60. De Vries), Paans en Snippe.