Max Verstappen over vertrek Adrian Newey: ‘Het hoeft niet zo dramatisch te zijn als het lijkt’ | Meer sport

[ad_1]

Max Verstappen was er druk mee bezig. In Miami, waar hij in het bomvolle sprintweekend opnieuw 34 punten kan scoren voor het wereldkampioenschap, wilde iedereen weten wat hij vond van het vertrek van topontwerper Adrian Newey.

De wereldkampioen benadrukte dat hij liever had gezien dat de 65-jarige Brit was gebleven. “Je kunt altijd vertrouwen op zijn ervaring en als persoon is hij een geweldige man om mee te praten”, zei hij over de man die al negentien jaar bij Red Bull werkt en een grote rol heeft gespeeld in het huidige succes van het team.

“Adrian is heel slim, maar kan ook heel goed met coureurs praten en de informatie uit die gesprekken in de auto verwerken”, gaf Verstappen de kracht van Newey aan. “Hij probeert zich voor te stellen dat hij zelf rijdt. Maar ik vertrouw er ook echt op dat ons technische team ook zonder hem heel sterk is. Dat hebben ze de afgelopen jaren ook laten zien. Van buitenaf lijkt het een dramatisch verlies, maar ik denk dat als je weet hoe het team van binnenuit presteert, het niet zo dramatisch hoeft te zijn als het lijkt.”



Verstappen bracht daarom een ​​nuance aan. Het gehele technische team van Red Bull is al zoveel sterker geworden dat het vertrek van Newey alleen zijn prestaties niet mag beïnvloeden. “We hebben de snelste auto en we hebben een hele sterke technische organisatie. Het gaat ook door zoals het is geweest, want het is altijd een groep mensen die een team succesvol maakt, niet één individu.”

Het vertrek van Newey zou echter om een ​​andere reden slecht kunnen uitpakken voor Red Bull en Verstappen. De Brit kan een concurrent beter maken. “Hij kan potentieel veel betekenen voor een ander team. Met iemand als hij, met zijn ervaring, zou hij een ander team een ​​onmiddellijk voordeel moeten geven. Maar je weet op voorhand niet hoeveel invloed hij kan hebben op de nieuwe auto’s, aangezien de ontwikkeling al gaande is. Maar zeker is dat hij met zijn kennis van toegevoegde waarde kan zijn.”


Lees ook
• Speel mee ons Formule 1-spel: neem jij Max Verstappen op in jouw team?
• Voor de agenda: dit zijn allemaal belangrijke data voor het nieuwe Formule 1-seizoen

Kalender Formule 1


Formule 1 klassement





[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *