Tottenham verliest tweede Londense derby in een week en lijkt kansloos voor vierde plek | Voetbal

met samenvattingDe Londense voetbalderby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur eindigde in een overwinning voor de thuisploeg: 2-0. Door de nederlaag raakt Tottenham verder achterop in de strijd om de vierde plaats in de Premier League. Vorig weekend verloren ze ook de Noord-Londense derby van Arsenal met 2-3.

Die positie wordt momenteel ingenomen door Aston Villa met 67 punten en geeft recht op deelname aan de Champions League. Tottenham had het gat kunnen verkleinen tot 4 punten, maar bleef op 60 punten. De ploeg van trainer Ange Postecoglou heeft een wedstrijd minder gespeeld, al staat het nog wel tegenover onder meer Liverpool en Manchester City.

Nadat de Nederlandse verdediger Micky van de Ven met een slide een vroeg doelpunt van Chelsea wist te voorkomen, viel het doelpunt later in de eerste helft. Trevoh Chalobah kopte raak uit een vrije trap van Connor Callagher. Na rust raakte Cole Palmer uit een vrije trap de onderkant van de lat. De rebound werd binnengekopt door Nicolas Jackson.