[ad_1]
Vanaf eind juli is de Opperdoezer Ronde verkrijgbaar. De aardappel is zo heerlijk van zichzelf met een klontje boter, maar ook heerlijk met extra toevoegingen zoals wat zelfgemaakte kruidenboter.
Voor 4 personen
Voor de kruidenboter
- 200 gram boter
- 10 gram peterselie
- 10 gram bieslook
- 10 gram dille
- 10 gram basilicum
- 10 gram munt
- 1 teentje knoflook
- 1/2 citroen, sap en schil
- Zout
Voor de Opperdoezer Ronde
- 400 gram Opperdoezer Ronde
- Snufje zout
Kruidenboter maken
Doe de zachte ongezouten boter in een keukenmachine. Voeg peterselie, bieslook, dille, basilicum, munt, knoflook en citroenschil toe. Voeg eventueel een eetlepel citroensap toe om de zelfgemaakte kruidenboter een extra vleugje citroen te geven. Meng de kruidenboter tot de kruiden fijngemalen zijn. Proef de kruidenboter en voeg zout toe. Zet de keukenmachine weer aan en test op zout. Zet apart terwijl je verder gaat met de Opperdoezer Ronde.
Opperdoezer Ronde
Maak eerst de aardappelen schoon. Je hoeft de aardappelen niet te schillen, de schil is erg lekker. Snijd ze in vieren en zorg ervoor dat de aardappelblokjes even groot zijn.
Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de aardappelen gedurende 20 minuten. Giet de aardappelen af en doe een klontje zelfgemaakte kruidenboter in de pan. Roer met een lepel. Giet de Opperdoezer Ronde met kruidenboter in een mooie kom en serveer bij de barbecue of bij een andere zomerse maaltijd.
[ad_2]