BNNVARA: gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen

[ad_1]

Een man uit Breda werd vorige maand gearresteerd nadat hij met een vuurwapen en een mes het BNNVARA-gebouw in Hilversum was binnengedrongen. Hij verklaarde daar dat hij presentator Tim Hofman wilde vermoorden, zo maakte de omroeporganisatie bekend. Medewerkers van BNNVARA zijn maandag geïnformeerd. Ook VPRO, Human en NTR, gevestigd in hetzelfde pand, zijn geïnformeerd.

Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd gebeld. Volgens BNNVARA zijn er geen explosieven gevonden, iets wat weekblad Panorama vorige week suggereerde. De verdachte was eerder die dag al in het pand geweest om via de receptie een afspraak met Hofman te regelen. Omdat dat niet had geholpen, keerde hij ‘s avonds terug.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de man wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord, vuurwapenbezit en bedreigingen. “Daarvoor zit hij nu in hechtenis. Het onderzoek loopt nog, het gaat dus om een ​​voorlopig vermoeden”, zegt de woordvoerster van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. De eerste voorlopige zitting bij de rechtbank zal naar verwachting medio december plaatsvinden.

Wat het motief was, is onduidelijk

Wat het motief was, is nog niet duidelijk. De verdachte is geen oud-werknemer of anderszins verbonden aan BNNVARA of een andere omroeporganisatie. Ook zat hij niet in het BOOS-programma van Tim Hofman.

BNNVARA-directeur Lonneke van der Zee zegt dat het incident grote indruk heeft gemaakt op de omroep. In een verklaring laat ze weten dat de eerste zorg uitgaat naar “Tim, de betreffende beveiliger en receptiemedewerker en de redactie van BOOS. Uiteraard heeft het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact gehad. Zij hebben de hulp gekregen die ze nodig hebben om hiermee om te gaan.” Het is walgelijk dat we met zo’n ernstig incident te maken hebben gehad.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *