Minder mensen wisselden van zorgverzekering dan vorig jaar

[ad_1]

Ongeveer 1,2 miljoen mensen stapten vóór de jaarwisseling over naar een andere zorgverzekeraar.

Dit komt neer op 6,5 procent van alle verzekerden, melden Zorgverzekeraars Nederland en kenniscentrum Vektis op basis van een voorlopige analyse van Vektis. Dat percentage is een stuk lager dan een jaar eerder. Destijds veranderde 8,2 procent van de Nederlandse verzekerden van zorgverzekeraar, wat volgens Zorgverzekeraars Nederland een “opmerkelijk” hoog percentage was.

Volgens Zorgverzekeraars Nederland is het aantal overstappers nu ongeveer hetzelfde als in de jaren vóór 2023. Het overstappercentage schommelt al jaren tussen de 6 en 7 procent.

Tot 1 februari

Het definitieve percentage wordt eind januari bekend gemaakt, wanneer de definitieve balans kan worden opgemaakt. Verzekerden die wilden overstappen moesten voor de jaarwisseling hun oude zorgverzekering opzeggen, maar ze hebben nog tot 1 februari de tijd om een ​​nieuwe af te sluiten. Vektis verwacht dat het uiteindelijke overstappercentage tussen de 6,6 en 7,1 procent zal liggen.

Volgens Zorgverzekeraars Nederland zijn er een aantal redenen waarom vorig jaar relatief veel mensen zijn overgestapt in vergelijking met andere jaren. Zo vervalt de collectiviteitskorting voor de basisverzekering en speelt de inflatie bij hoge energieprijzen een grotere rol, aldus de brancheorganisatie dinsdag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *