Het gaat stormen bij De Lawei, er wordt moddergekropen in Leeuwarden en een Multi-instrumentalist brengt muziek. Dit en meer deze week in Friesland

[ad_1]

Jasper Stoop en Simme Wouters zijn twee getalenteerde theatermakers en treden op in de Lawei in het kader van ‘storm’. En er is deze week nog veel meer theater in Fryslân.

Het gaat stormen bij De Lawei

Als het stormt in De Lawei zijn er professionele makers in huis die misschien minder bekend zijn, maar zeker (aanstormend) talent. Zij zijn de theater- en dansmakers van nu. Dat geldt ook voor Jasper Stoop en Simme Wouters. Ze maakten hun debuutoptreden De spullen die bij Orkater/De Nieuwkomers begraven liggen .

Een fantasierijk, muzikaal en verrassend stuk. Voor deze opvolger vonden de twee theatermakers, met een gemeenschappelijke liefde voor taal, muziek en het absurdistische existentialisme, inspiratie bij grote liedartiesten als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone. Op woensdag 10 januari zijn Jasper Stoop en Simme Wouters te zien in De Lawei in Drachten. Na de voorstelling is er een gratis discussie.

Drachten – De Lawei, wo 20.30 uur, 20 euro

Yentl en de Boer kruipen in de modder

Loaches. Vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? De modderkruiper is verdwenen. Ingewikkelde gesprekken? De dikke paling is verdwenen. Worden mensen gevraagd naar politieke overtuigingen? Dan klinken al snel de zuurstofbellen door de dikke derrière.

Loaches is een nieuwe voorstelling van Yentl en de Boer vol grappige en ontroerende liedjes, over de troost van warme modder, terwijl de grimmige wereld om helden vraagt.

Leeuwarden – De Harmonie, wo 20.15 uur, 28 euro

Het kind in jou komt naar buiten

Met zijn taalgebruik en eenvoudige visie op de samenleving heeft Steven Brunswijk de harten van veel Nederlanders veroverd. Hij is altijd een kind gebleven en daar moet iedereen naar streven, vindt Steven. Want als het kind in je verdwijnt, wordt het leven een stuk minder leuk. Hoe was je als kind? Wat wilde je worden? Was jij een ‘binnenspeelkind’ of een ‘buitenspeelkind’? Ben jij altijd vies geworden of heb je het netjes gehouden? Was het speelgoed vroeger beter?

Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod in zijn nieuwe voorstelling Altijd een kind gebleven waarin hij het kind in jou naar boven haalt.

Drachten – De Lawei, donderdag 20.15 uur, 22,50 euro

Multi-instrumentalist brengt unieke muziek

BLANKO is een artiest, songwriter, producer en multi-instrumentalist die zijn eigen muziek creëert, van het originele idee tot wat je op de radio hoort. Met zijn tweede album MEER muziek van BLANKO dat in oktober uitkwam en speciaal voor deze tour een band breidde, komt BLANKO vrijdag naar het Neushoorn Café in Leeuwarden. Na een succesvolle carrière als sessiemuzikant en als gitarist/songwriter bij onder meer 3JS besloot Jan de Witte in 2019 dat het tijd was om zijn levenslange visie over muziek, teksten en performance om te zetten in een vorm die hij samen met zijn vaste liveband. Het resultaat is BLANKO: een mix van muziekstijlen met een uniek en herkenbaar geluid.

Na het uitbrengen van zijn debuutalbum trok BLANKO veel aandacht met nummers die een originele visie op rock- en indiemuziek laten horen. Het genre zou je kunnen omschrijven als indierock of alternatieve rock in het straatje van artiesten als Jack White, The Black Keys, Jett Rebel en The Killers. Ondersteuning deze avond wordt verzorgd door Lorem Ipsum. Deze alternatieve band uit Volendam is hard aan het werk en bracht onlangs hun tweede EP uit Bittere garnering uitgegeven.

Leeuwarden – Rhino, vr 21.00 uur, 5 euro

Moderne circusvoorstelling van Cirk La Putyka | Advertentie

Een moderne circusvoorstelling is te zien in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Met een gigantische lopende band als metafoor ontdekken kunstenaars van Cirk La Putyka al rennend hoe ons hoge levenstempo zich verhoudt tot het concept van tijd. Vier dansers en twee muzikanten voeren acrobatische stunts uit, dansen op livemuziek en laten het publiek versteld staan.

De show belde Lopers was een van de verrassingen op het Edinburgh Fringe Festival en donderdag arriveert deze show in Leeuwarden. Voor meer informatie z harmonie.nl/agenda/cirk-la-putyka.

Leeuwarden – De Harmonie, donderdag 20.15 uur, 29,50 euro

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *