Duitse politie zoekt met helikopter naar verdachte van moord op psychiater in Rotterdam | Binnenland

[ad_1]

De politie in het Duitse Wezel is sinds zondagmiddag op zoek naar de voortvluchtige Nederlander Bretly Dorder, die gezocht wordt voor de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. In een persbericht schrijft de Duitse politie dat een vrachtwagenchauffeur denkt de 24-jarige man te hebben gezien nabij de dorpen Brünen en Marienthal, zo’n 25 kilometer van de Nederlandse grens.

De bestuurder had via Nederlandse media vernomen dat de man in eigen land werd gezocht, aldus de politie. Of het werkelijk de verdachte is, is niet duidelijk, maar de Duitse politie neemt de tip zeer serieus. Met een helikopter en zwaarbewapende agenten doorzoekt ze het gebied.

In het persbericht De politie in Duitsland linkt naar het bericht waarin de Nederlandse politie zaterdag zat naam en foto van de verdachte gepubliceerd. Net als de Nederlandse politie roept de Duitse politie mensen op om de 24-jarige man niet zelf te benaderen en in plaats daarvan direct het Duitse alarmnummer 110 te bellen.

De man zou betrokken zijn bij het dodelijke schietincident op 13 oktober op het Handelsplein in Rotterdam De 60-jarige Van Griensven overleed. Ook in het pand waar Van Griensven werd aangetroffen, was brand geweest.

De verdachte zou in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag ook een 32-jarige inwoner van die plaats in Zutphen hebben ontmoet neergestoken tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer liep hierdoor lichte verwondingen op. Zaterdagavond vond er één plaats in Doetinchem overval op een woning gedaan in de klopjacht op de 24-jarige moordverdachte.

In de podcast De Zaak Luister hieronder naar de nieuwste afleveringen! Geen aflevering missen? Schrijf je dan in via Spotify of Apple-podcast!

Opmerking? Brieven kunt u sturen naar onze lezersredactie (met voor-, achternaam en adres (deze laatste niet voor publicatie). Een lezersbrief bedraagt ​​maximaal 150 woorden en kan worden ingekort. Wij plaatsen geen anonieme brieven.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *