Wilma Kapitein van Taalpunt De Wolden looft vrijwilligers na behalen kwaliteitscertificaat: ‘Echte hulp van goede kwaliteit’

[ad_1]

Taalpunt De Wolden heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificatieorganisatie voor Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Het Taalpunt bevindt zich in de bibliotheek in het Wolderhuus.

Taalpunt De Wolden scoorde op veel onderdelen van het voor certificering vereiste examen positief. Wilma Kapitein, coördinator van het Talenhuis in De Wolden, zegt erg blij te zijn met de certificering: “Wij zijn erg trots op al onze vrijwilligers en op deze certificering. Dit betekent dat bewoners die taalhulp nodig hebben ook daadwerkelijk kwalitatief goede hulp krijgen.”

Met dit certificaat heeft Taalpunt De Wolden de bevestiging gekregen dat het correct werkt en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig. Wethouder Albert Haar is erg blij met het resultaat. “Het is goed dat nu officieel is bevestigd dat ons Taalpunt uitstekende kwaliteit levert.”

Taal punt

In de gemeente De Wolden heeft ongeveer 12 procent van de volwassen inwoners moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat komt neer op ruim 2.000 inwoners. Ook hebben zij vaak moeite met het gebruik van een computer of mobiele telefoon.

Daarom is er sinds 2017 een Taalpunt in De Wolden. Hier kun je terecht voor hulp bij taalproblemen. Deze hulp wordt verleend door een groot aantal getrainde vrijwilligers. Ze oefenen wekelijks met de deelnemers lezen, schrijven en/of spreken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *