Max Verstappen lacht om joelende Mexicanen na ‘moeizame’ zege: ‘Uiteindelijk ga ik met de beker naar huis’ | Formule 1

[ad_1]

Met video’sMax Verstappen moest voor de verandering wel er in de Verenigde Staten opnieuw hard voor gewerkt voor de overwinning. De wereldkampioen klaagde de hele race over remproblemen en werd niet geholpen door Lando Norris en vooral Lewis Hamilton, die op het einde heel dichtbij kwam. “Gelukkig kun je de race niet verlengen.”


Sport redactie


“Het begon natuurlijk bij de start, we moesten vanaf P6 komen”, zei Verstappen direct na de race. Hij veroverde meteen een plek bij de start, maar daarna ging het niet vanzelf. “Vervolgens had ik de hele race moeite met mijn remmen. Tijdens de sprintrace had ik niet hetzelfde gevoel als gisteren, wat het erg lastig maakte. En zo werd het op het einde erg dichtbij.

Max Verstappen viert feest op het podium.
Max Verstappen viert feest op het podium. © ANP/EPA

Verstappen kwam uiteindelijk ‘pas’ halverwege op voorsprong. “Je wilt de banden niet te vroeg kapot maken, dus ik had moeite met de remmen”, legde hij uit. Maar uiteindelijk won de Nederlander en bereikte de grote mijlpaal van vijftig Formule 1-overwinningen. “Het is ongelooflijk dat ik hier mijn vijftigste verjaardag mag vieren. Daar ben ik ontzettend trots op en we blijven aandringen op meer.”

Bij Viaplay Verstappen zei dat het een stuk lastiger was dan hij vooraf had verwacht. “We hebben van gisteren naar vandaag ook de remmen vervangen, dus dat moeten we goed analyseren”, aldus de drievoudig wereldkampioen. “Als je geen vertrouwen hebt en niet weet wat de auto gaat doen, wordt het gewoon lastig. Dat heb ik ook. Niet vaak, dus het is bijzonder.”

Uiteindelijk had de race niet veel langer mogen duren, anders was Hamilton in zijn spiegel verschenen. “Gelukkig kun je de race niet verlengen”, zei Verstappen lachend. Die grijns op zijn gezicht was er nog steeds toen hem werd gevraagd naar het gejuich van de Mexicaanse racefans op de tribunes. vervelend? “Nee, uiteindelijk ben ik degene die met de beker naar huis gaat.”

Verstappen wordt uitgejouwd tijdens de podiumceremonie:

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.Formule 1 seizoensklassement 2023


Kalender Formule 1
[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *