Afwachtend Damrak koerst af op licht lager begin

[ad_1]

In Nederland bevestigde statistiekbureau CBS dinsdag dat de inflatie in maart is opgelopen naar 3,1 procent. In februari daalde de inflatie naar 2,8 procent. De stijgende inflatie hangt vooral samen met de energieprijzen, die in maart minder scherp daalden dan in februari. Daarnaast stegen de motorbrandstofprijzen aan de pomp afgelopen maand sterker dan een maand eerder.

De Aziatische aandelenmarkten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio steeg 1,1 procent en de Hang Seng-index in Hong Kong won 0,7 procent. De beurs van Shanghai verloor 0,2 procent.

Financieel directeur

Alfen staat in de spotlight op het Damrak. De laadpalenmaker laat weten dat de benoeming van Boudewijn Tans als financieel directeur niet doorgaat. Volgens het bestuur en hemzelf is er geen ‘match’, zoals beide partijen aanvankelijk hadden verwacht. In november vorig jaar werd bekend dat de financiële CEO van Tan Jeroen van Rossen zou opvolgen, die deze maand na ruim acht jaar Alfen verlaat.

Arcadis maakt bekend dat het is geselecteerd als een van de vier strategische partners voor het Britse waterbedrijf South West Water. Het advies- en ingenieursbureau gaat South West Water assisteren bij projecten die voortvloeien uit het investeringsprogramma van de Britse overheid voor de periode 2025 tot 2030.

Daling van de omzet

Nedap kwam met cijfers. De apparatenfabrikant zag de omzet in het eerste kwartaal met 6 procent dalen. In de eerste drie maanden van 2023 steeg de omzet met 22 procent. Bijna de helft van die groei kwam voort uit het wegwerken van de leveringsachterstand, wat leidde tot meer productleveringen aan klanten. Nedap rekent dit jaar op omzetgroei, waarbij in de tweede helft van het jaar groei gerealiseerd zal worden.

De euro was $1,0858 waard, vergeleken met $1,0852 de dag ervoor. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg licht naar $86,45. Brent-olie werd ook iets duurder, met $90,41 per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *