Jonas Vingegaard eindelijk geopereerd aan sleutelbeen: ‘Niets te zeggen over hersteltijd’ | Wielrennen

[ad_1]

Jonas Vingegaard onderging een paar dagen na zijn zware val in de Ronde van Baskenland een operatie aan zijn gebroken sleutelbeen. De procedure is goed verlopen, meldt zijn Visma – Lease a Bike-team op X.

“Hij zal de komende weken herstellen, maar het is nog niet duidelijk hoe lang zijn revalidatie zal duren”, aldus het Nederlands team. Het is daardoor onmogelijk te zeggen of de winnaar van de afgelopen twee edities van de Tour de France op 29 juni aan de start van de Tour de France zal staan.

Vingegaard was afgelopen donderdag een van de grootste slachtoffers van een zware valpartij in de Ronde van Baskenland. De Deen brak niet alleen zijn sleutelbeen, maar ook enkele ribben. Hij liep ook een longkneuzing en een ingeklapte long op.

Volgens Spaanse media was dit de reden dat Vingegaard pas enkele dagen na de crash een operatie kon ondergaan. “Het gaat goed met hem en bedankt iedereen voor de steunbetuigingen de afgelopen dagen”, aldus Visma – Lease a Bike. Vingegaard lag in ieder geval tot afgelopen weekend op de intensive care van een Spaans ziekenhuis.

Luister
• Alle afleveringen van de podcasts In het wiel En In cursus

Lees ook
Fietskalender 2024 | Op deze dagen de Amstel Gold Race, Giro d’Italia, Tour de France en Wereldkampioenschappen!

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *