Ouders schoolschutter Michigan veroordeeld tot tien jaar celstraf

[ad_1]

Jennifer en James Crumbley, de ouders van de 17-jarige Amerikaan Ethan die in 2021 vier klasgenoten vermoordde, zijn beiden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Dat schrijven verschillende persbureaus dinsdag. Ze werden schuldig bevonden omdat ze nalatig handelden. Het is de eerste keer dat ouders van een schoolschutter veroordeeld zijn.

Op 30 november 2021 opende de toen 15-jarige Crumbley het vuur in de klas van zijn middelbare school in de staat Michigan. Hij vermoordde vier medestudenten. Zeven anderen raakten gewond. Later werd duidelijk dat er al enige tijd vermoedens bestonden dat het niet goed ging met de jongen. Hij zou op school een verontrustende tekening hebben gemaakt en geesten of demonen in huis hebben gezien.

Zijn ouders gaven hem voor zijn verjaardag een vuurwapen, maar hielden dit geheim toen ze voor een interview naar school moesten komen. De school adviseerde zijn ouders vervolgens om hem naar huis te brengen, iets wat zijn ouders weigerden. Diezelfde dag vermoordde Crumbley zijn school.

De rechter oordeelt dat Jennifer en James Crumbley nalatig hebben gehandeld. Ze maken zich dus schuldig aan ‘onvrijwillige doodslag‘ en moeten daarom de gevangenis in. Voordat de rechter het vonnis bekendmaakte, kregen de ouders van de overleden slachtoffers het woord. De vader van de overleden Justin Shilling zei dat “het bloed van hun kinderen aan de handen kleeft” van Ethans ouders, schrijft persbureau AP. Ethan Crumbley zit een levenslange gevangenisstraf uit.

Lees ook
Haar tienerzoon veroorzaakte een bloedbad, en nu moet ook zij de gevangenis in

Jennifer Crumbley (midden) wordt geleid vanuit de rechtszaal in Michigan.
[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *