G-team Kids United heeft met succesvolle collecte een langgekoesterde droom binnen handbereik

[ad_1]

Kids United hield zondag opnieuw de jaarlijkse collecte voor nieuwe plannen tijdens de wedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda. In een bomvolle Euroborg stond alles in het teken van het G-team van FC Groningen, met resultaat.

Ieder jaar zamelt het gehandicaptenteam van Kids United geld in bij een wedstrijd van FC Groningen, vertelt Kids United-oprichter Onno Kukler. Samen met zijn vrouw Margriet richtte hij in 2003 de club op voor zijn zoon Sandro. De club telt inmiddels 150 leden, 22 trainers en 15 vaste vrijwilligers.

Nieuw clubhuis

“Dit jaar viel alles mooi op zijn plaats. De club doet het de laatste tijd fantastisch, dus alles leek goed.” Tijdens de inzameling hebben 40 spelers en 35 vrijwilligers van het G-team ruim 8.700 euro opgehaald. Met dat geld kan de nieuwe thuisbasis van de club worden afgebouwd.

“Het geld is bedoeld voor de inrichting van ons nieuwe clubhuis, gelegen op sportpark De Kring in Hoogkerk. Er moet nog van alles aan het pand worden toegevoegd, van barkrukken tot keukens. Maar we willen ook zaken als een PlayStation regelen voor onze leden, want het gaat voor ons om meer dan alleen voetbal. Het sociale aspect is voor ons heel belangrijk”, zegt Kukler.

Contributievrij gebleven

Kukler zegt dat veel kinderen met een handicap geïsoleerd zijn. Kids United wil dit isolement helpen doorbreken. “Sinds onze oprichting in 2003 zijn wij altijd contributievrij gebleven, omdat wij vinden dat de drempel om bij ons te komen voetballen zo laag mogelijk moet zijn.”

Bijdragen mogen voor kinderen met een beperking uit een gezin met een moeilijke financiële situatie dan ook geen belemmering zijn om deel te nemen aan Kids United. “We hebben eigenlijk alles voor mensen die mee willen doen, van voetbalschoenen in alle maten tot sportkleding.” Dit betekent wel dat er geld moet worden opgehaald. De jaarlijkse collecte bij een wedstrijd van FC Groningen is één van die manieren.

“Gelukkig zijn we al een aantal jaar een goede naam onder de supporters, waardoor mensen ons graag steunen. We hebben ook een beetje een goede instelling, wat leuk is om te zien. De bereidheid onder vrijwilligers om te helpen is altijd erg groot”, zegt Kukler.

Lang gekoesterde droom

De collecte was niet de enige manier waarop de spelers van Kids United zich zondag lieten zien. Voor de wedstrijd werd er met vlaggen gezwaaid op het veld en liepen kinderen mee in de opstelling. Bij rust mochten vijf spelers via strafschoppen hun talenten laten zien in het uitverkochte stadion. Kukler: “Dat is natuurlijk een prachtige ervaring.”

Ook op andere vlakken is duidelijk dat de band tussen FC Groningen en Kids United goed is. “Drie leden van FC Groningen Oldstars trainen wekelijks bij ons”, vertelt Kukler. Het Groningse 55-plusteam geeft iedere woensdag een drukbezochte training.

Nu deze collectie zo succesvol was, ligt een lang gekoesterde droom voor Kids United binnen handbereik. “We willen heel graag een eigen plek hebben waar we doordeweeks samen naar de Champions League kunnen kijken. Zo zorgen we ervoor dat onze leden nog dichter bij elkaar komen.” En als het clubhuis klaar is? De club gaat zich dan richten op de aanleg van een nieuw voetbalveld voor rolstoelen, omdat Kukler merkt dat daar ook behoefte aan is.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *