Na een test van 52 televisies rolt deze beeldbuis als beste uit de test: ‘Mooi en scherp beeld’ | Wonen

[ad_1]

ConsumentenbondWat is de beste televisie van 46 tot 50 inch? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Grotere tv’s worden steeds populairder. Tegenwoordig kun je een tv van 46 tot 50 inch niet eens groot noemen. In veel woonkamers kan dit nog steeds een uitstekend formaat zijn. De juiste maat is afhankelijk van de afstand tot je tv. Zit je op een afstand van ongeveer 2,5 tot 3,5 meter van je tv, dan is een televisie van 46 tot 50 inch een goed formaat.

De Consumentenbond test verschillende formaten tv’s op onder meer beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, gebruiksgemak en energieverbruik. In totaal zijn bijna driehonderd televisies getest die momenteel redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.

Van de 52 geteste televisies in de categorie 46 tot 50 inch kwam een ​​OLED tv van LG als Beste uit de Test naar voren. Een LCD TV van Philips is de Beste Koop.

Beste uit de test: LG OLED48C35LA

LG OLED48C35LA
LG OLED48C35LA © Consumentenbond

Prijs: 999 euro
Testoordeel: 7.6
Schermdiagonaal (inch): 48 inch
Schermtype: OLED
UltraHD of HD: 4K UltraHD
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste televisies van 46 t/m 50 inch
Kies de beste televisie voor jou

Deze OLED tv van LG heeft een 48 inch scherm. Het scherm geeft een mooi en scherp beeld weer. De kleuren zijn levendig en het zwart is diepzwart. Reflecties van bijvoorbeeld zonlicht of een lamp worden niet over het hele scherm uitgesmeerd. De tv beschikt over vier HDMI-aansluitingen en drie USB-poorten.

Bedienen met de ‘magische afstandsbediening’ is eenvoudig. Je kunt sneltoetsen instellen, zodat je nog sneller navigeert. Een hoofdtelefoon verbind je draadloos via Bluetooth of met een draadje. Je kunt tegelijkertijd via de tv-luidsprekers en hoofdtelefoon luisteren.

Het geluid van deze tv valt enigszins tegen. Het klinkt een beetje dof en hol. Als je deze tv aanschaft, kun je overwegen een soundbar aan te schaffen voor beter geluid. Ook het smart tv-menu valt enigszins tegen. De tv doet veel aanbevelingen voor bijvoorbeeld films en series, waardoor er weinig ruimte overblijft voor handige apps die je zelf instelt.

De tv is verkrijgbaar in twee varianten, waarbij alleen de afstandsbediening verschilt. De OLED48C35LA wordt geleverd met een afstandsbediening met NFC, terwijl de afstandsbediening van de OLED48C34LA dat niet heeft.

Beste koop: Philips 50PUS8848/12

Philips 50PUS8848/12
Philips 50PUS8848/12 © Consumentenbond

Prijs: 699 euro
Testoordeel: 6.7
Schermdiagonaal (inch): 50 inch
Schermtype: LCD-LED
UltraHD of HD: 4K UltraHD
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste televisies van 46 t/m 50 inch
Kies de beste televisie voor jou

Deze Philips tv heeft een 50 inch LCD scherm. Hij beschikt over vier HDMI-aansluitingen en twee USB-poorten. Hoewel het beeld niet kan tippen aan dat van de Beste uit de Test, is het wel scherp en helder met natuurlijke kleuren. Het beeld is erg goed, zeker voor deze prijsklasse.

Het geluid van deze televisie is redelijk. Maar als je goed geluid belangrijk vindt, kun je beter voor een soundbar kiezen. Net als bij de Best in the Test kun je een koptelefoon aansluiten via Bluetooth of met een draadje.

Philips maakt gebruik van Android TV. Dit werkt niet altijd goed. Veel ruimte wordt ingenomen door apps en andere content die de tv wil aanbevelen. Om nieuwe apps te downloaden heb je een Google-account nodig.

De televisie is uitgerust met Ambilight. De kleine LED-lampjes in de randen verlichten de muur achter je tv in de kleuren van het beeld.

Een nadeel is dat de tv behoorlijk wat energie verbruikt. Zeker als je niet de standaard eco-instelling voor het beeld kiest.

Dit apparaat is ook verkrijgbaar in twee varianten. Het enige verschil is de kleur van de afstandsbediening. De 50PUS8848/12 heeft een witte afstandsbediening en de 50PUS8808/12 heeft een zwarte.

In deze rubriek schrijven wij wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die zijn getest door de Consumentenbond. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die worden getest, worden in de winkel gekocht en zijn dus niet vooraf gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Best in Test is het product met de beste testwaardering. Dit kan ook een ouder model zijn, want een nieuwer model is niet altijd beter. De Best Buy is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De vermelde prijs van een product is de laagste actuele verkoopprijs, voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar de prijzen kunnen per dag variëren. Indien geen recente verkoopprijs bekend is, wordt de richtprijs vermeld.

opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen reacties met een volledige naam worden geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn of haar naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *