Gelatenheid bij spelers en clubleiding FC Emmen na ontslag trainer Fred Grim. ‘Niet meer het gevoel dat hij het nog kon ombuigen’

[ad_1]

Het ontslag van trainer Fred Grim en zijn assistent Erwin van Breugel bij FC Emmen wordt binnen de club breed betreurd. “Je had misschien ook vijf spelers kunnen ontslaan, maar zo werkt het niet in deze wereld.”

Hij had er nog vertrouwen in, ook al werd FC Emmen maandagavond af en toe van de mat geslagen door de talenten van Jong AZ. Na de 3-2 nederlaag was Fred Grim ervan overtuigd dat de Drenten zich onder zijn leiding alsnog zouden plaatsen voor de play-offs.

De Amsterdamse coach kreeg de kans niet meer. Terwijl de spelersgroep van een vrije dag genoot, hoorden Grim en zijn assistent Erwin van Breugel dinsdag van de clubleiding van FC Emmen dat de koek op was en dat ze hun bureau mochten opruimen. Het was de tweede grote teleurstelling voor Grim in korte tijd. Vorige week leverde hij al zijn taken als technisch manager in en tegen zijn zin kwam er een einde aan de dubbelfunctie die hij maandenlang bekleedde.

‘Wij zagen het niet meer’

“We vonden dat we actie moesten ondernemen, omdat we er niet zeker van waren dat we op deze manier het doel – het bereiken van de play-offs – zouden bereiken”, zegt algemeen directeur Rinse Bleeker. “Hoe pijnlijk het ook was voor Fred Grim en Erwin van Breugel, wij zagen het niet meer; we hadden niet meer het gevoel dat zij de zaken konden omdraaien.”

Het besluit hing al een tijdje in de lucht. “Het is het hele seizoen wisselvallig geweest”, zegt Bleeker. “We speelden goede wedstrijden die we niet wonnen en andersom, maar de afgelopen weken zagen we niet de vooruitgang die we wilden zien en behaalden we niet de resultaten die we wilden. Uiteindelijk is dat altijd waar het om gaat binnen een profclub en is de trainer verantwoordelijk.”

De eerste keer

Voor Bleeker, die tot een jaar geleden directeur was van Sportstad Heerenveen, was het de eerste keer dat hij een trainer moest ontslaan. “Bij FC Emmen heb ik de verantwoordelijkheid en die heb ik genomen. Dat neemt niet weg dat ik het lastig vond, want ik vond het erg leuk om met de persoon Fred Grim samen te werken. Hij is een pure professional en een zeer harde werker, die alles heeft gedaan wat hij kon. “Ik neem het hem niet kwalijk, maar ik ben hier om, indien nodig, in het belang van de club harde keuzes te maken.”

Het vertrouwen in Grim is de afgelopen weken niet alleen intern afgebrokkeld. Ook een groot aantal supporters en sponsors vond dat de trainer moest vertrekken. Er werden vragen gesteld over de voortdurende wisselingen in de basisopstelling van FC Emmen. Ook binnen de spelersgroep zaten hier en daar haarscheurtjes in de samenwerking.

Getekend gezicht

Grim wilde dinsdag geen commentaar geven op zijn ontslag, maar aan zijn gehavende gezicht was duidelijk te zien dat hij het zelf de afgelopen weken moeilijk had. De trainer had al weken last van de griep, maar hij zette door. Bleeker wil geen uitspraken doen over het verloop van de ontslagbespreking tussen hem en Fred Grim. “Dat houd ik nog even tussen ons, maar hij was uiteraard teleurgesteld. Dit wilde hij niet, maar hij heeft ook de feiten onder ogen gezien. Het is dan best zakelijk. Fred weet dat ook, al zorgt zijn mentaliteit ervoor dat hij nog steeds wil slagen. Dat vertrouwen kreeg hij niet meer.”

De selectie van FC Emmen werd via de groepsapp geïnformeerd door teammanager Antoine van der Linden. “Een zeer vervelende situatie. Dit wens je niemand toe, zeker menselijk gezien niet”, reageert veteraan Mike te Wierik. “Hier hadden we helemaal niet over nagedacht, we zaten nog midden in de teleurstelling van de nederlaag bij Jong AZ. Voetbal neem ik altijd mee naar huis.”

‘Aardige, capabele man’

Op persoonlijk vlak had Te Wierik geen problemen met Grim. “Gewoon een hele aardige, capabele man, die zich met hart en ziel in de club heeft gestoken. Je kunt alleen maar bewonderen dat hij twee functies tegelijk durfde te vervullen. Ook Erwin van Breugel heeft het goed gedaan. We hebben een uitstekende reeks neergezet voor de winterstop. Toen speelden we om de eerste plaats. Toen stortte het in als een kaartenhuis. En dan dit. Zo gaat dat in het voetbal. Het is weer zo’n dag.”

Te Wierik vindt dat de speelgroep ook in de spiegel moet kijken. “Ik heb daar ook over gesproken met onze aanvoerder Maikel Kieftenbeld”, vervolgt Te Wierik. “Het was zeker niet alleen de schuld van de trainers, wij hebben zelf niet genoeg dingen goed gedaan. Wat kan een coach doen als iemand zijn man laat lopen of een verkeerde pass geeft? Je had misschien vijf spelers kunnen ontslaan, maar zo zit het niet.” werkt in deze wereld.”

Marc Hegeman

De enige overgebleven assistent Marc Hegeman vertegenwoordigt momenteel de groep bij FC Emmen. De clubleiding beraadt zich intussen over het vervolg. “We willen geen overhaaste beslissingen nemen, maar tegelijkertijd vooruit willen”, zegt Bleeker. “We moeten kijken wat voor nu het beste past.”

Er staat veel druk op de thuiswedstrijd van vrijdag tegen MVV. Als FC Emmen iets wil, zullen ze sowieso moeten winnen van de Limburgers. Dan zullen de Drenten in ieder geval de Maastrichtenaren voorbijstreven op de ranglijst, die momenteel op een play-off plek staan. “Het is een wedstrijd die je moet winnen”, beseft Te Wierik. “Als we die winnen, staan ​​we weer in een goede positie.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *