Danny Blind keert terug in raad van commissarissen van Ajax

[ad_1]

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft Danny Blind voorgedragen als nieuw lid, zo maakte Ajax maandag bekend in een persbericht. De voetbalclub uit Amsterdam zal Blind voordragen tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. De verwachting is dat hij tot 2027 zal blijven.

Met Blind lijken de Amsterdammers weer een Ajax-grootheid toe te voegen aan de raad van commissarissen, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dramatische prestaties van de club. De raad van bestuur vormt de raad van bestuur en controleert vervolgens de prestaties ervan. Eerder deze maand werd Louis van Gaal toegevoegd aan het bestuursorgaan – officieel in een adviserende rol. Michael van Praag keerde daarna ook terug als directeur.

De raad van commissarissen staat voor de lastige taak om een ​​bestuur samen te stellen dat Ajax weer op de been kan helpen. De Amsterdammers staan ​​momenteel op de tweede plaats in de Eredivisie, nadat ze gisteren voor de achtste wedstrijd op rij niet wonnen van FC Utrecht.

Stuurloos Ajax

Ajax is nu vrijwel stuurloos. Kort na de transferzomer ontsloeg de raad van commissarissen technisch directeur Sven Mislintat, toen bleek dat hij coach Maurice Steijn en scouting niet voldoende had betrokken bij transfers en dat zijn aankopen geen grote indruk maakten. Daarna trad ook voorzitter van de raad van commissarissen Pier Eringa af. Afgelopen week ging er weer een technische man verloren: Klaas Jan Huntelaar. Hij kampt met een burn-out. De vraag blijft hoeveel tijd Steijn zal hebben om wedstrijden te gaan winnen.

Danny Blind (62) heeft veel brede ervaring in het voetbal. Niet alleen speelde hij bijna vijfhonderd wedstrijden voor Ajax: hij was ook jeugdtrainer, assistent-trainer, hoofdtrainer, hoofd jeugdopleiding en zat tussen 2018 en 2021 eerder in de raad van commissarissen. Twee jaar geleden verruilde hij Ajax voor de KNVB om Van Gaal’s assistent te worden op het WK in Qatar. Daarna wilde hij niet meer terugkeren in de raad van commissarissen.

Lees ook
Ajax raakt in de slotfase tegen FC Utrecht in chaos en staat nu zeventiende

Ajax captain <strong>Steven Bergwijn</strong> heb daarna met de supporters gesproken.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”https://images.nrc.nl/iyyT4xsx8C-o7FL7P_1j7k528fc=/160×96/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc. nl/images/gn4/stripped/data107021528-6e8628.jpg”/></p>
<aside data-article-id=

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *