Duitse politie: ‘Geen sporen van gezochte Nederlandse moordverdachte, heeft hier ook geen contacten’ | Buitenland

[ad_1]

Afgelopen weekend heeft de Duitse politie tevergeefs gezocht naar sporen van de voortvluchtige Nederlander Bretly Dorder (24) in het gebied rond de stad Wesel, gelegen tussen het Ruhrgebied en de Nederlandse grens bij Bocholt. “De zoektocht is daarom afgeschaald”, zegt een woordvoerder tegen deze site.

Dorder wordt gezocht voor de gewelddadige dood van een Rotterdamse psychiater op 13 oktober, en a steekincident in Zutphen afgelopen zaterdag. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur dacht hem toen te herkennen in de omgeving van Hamminkeln-Brünen de onderzoeksfoto in Nederlandse media en belde de plaatselijke politie.

“De vrachtwagenchauffeur zei dat hij dacht dat hij de gezochte twintiger op straat had zien lopen”, legt de woordvoerder van de districtspolitie Wesel uit. “We hebben de tip serieus genomen en zijn met extra troepen op zoek gegaan. Ze doorzochten een bosgebied, enkele wegrestaurants, een leegstaande boerderij en andere plekken waar iemand zich zou kunnen verstoppen. Ze kregen luchtsteun van een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera. ”

De zoekopdracht leverde geen sporen van Dorder op. “Ook hebben wij geen aanwijzingen gevonden dat hij hier contacten heeft”, vervolgt de woordvoerder. De zoektocht is daarom afgeschaald. “Patroillewagens van ons korps blijven uitkijken naar de voortvluchtige Nederlander, net als andere korpsen in de regio.”

Passagiers van het openbaar vervoer

De Nederlandse politie deed zaterdagavond laat een inval ter plaatse een huis in Doetinchem. maar de verdachte werd daar niet aangetroffen. De tip was “interessant genoeg” om er mee aan de slag te gaan, aldus een woordvoerder.

De Nederlandse politie heeft al tientallen tips ontvangen over de voortvluchtige twintiger, zo maken ze zondagavond bekend een update over het onderzoek. De tips worden serieus onderzocht. Volgens de politie reist de verdachte vaak met het openbaar vervoer, vooral met de trein. ‘Kijk dus goed om je heen als je met het openbaar vervoer reist. Zie jij Dorder? Bel 112 en benader hem niet zelf”, staat er.

‘Dorder is 24 jaar oud en heeft geen vaste woonplaats. Hij heeft een groot postuur, is ongeveer 1,83 meter lang en wordt beschouwd als vuurwapengevaarlijk”, aldus de politie. het onderzoeksrapport. ‘Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen. De politie vraagt ​​iedereen die weet waar Bretly Dorder zich bevindt, contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Bekijk onze populairste nieuwsvideo’s in de onderstaande afspeellijst:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *