Met speciaal geprepareerde auto kon man (34) voor honderden euro’s benzine stelen, nu moet hij de cel in | Binnenland

[ad_1]

Hij vulde zijn tank en vertrok als een haas. Een 34-jarige Portugese man tankte grote hoeveelheden brandstof zonder ervoor te betalen. De sluwe benzinedief gebruikte valse kentekenplaten en een geprepareerde auto, maar vergat zijn sporen uit te wissen. En dat komt hem nu duur te staan.

De Portugees tankt op één dag voor honderden euro’s brandstof op vijf verschillende plekken in Nederland, waaronder Breukelen en Culemborg. Hij verlaat steeds de benzinestations zonder te betalen. Om zijn buit te vergroten, gebruikt de man een speciaal geprepareerde auto, uitgerust met een systeem om zoveel mogelijk benzine op te zuigen.

Zijn daad blijft niet onopgemerkt. Medewerkers van het pompstation zien een bestuurder van een zwarte Renault Espace wegrijden zonder te betalen en doen aangifte bij de politie. Even later vinden agenten het voertuig met een Spaans kenteken aan de kant van de weg. Er is geen spoor van de bestuurder. De Portugese man vluchtte de nabijgelegen weide in.

Valse kentekenplaten

Achterin de Renault zitten twee Nederlandse kentekenplaten. De politie voelt iets en inderdaad, na controle blijkt dat de auto een vals Spaans kenteken heeft. De gevonden Nederlandse kentekenplaten lijken de originelen te zijn.


Dankzij een huiszoeking op zijn telefoon en bewakingsbeelden van tankstations beschikt de aanklager over een schat aan belastend bewijsmateriaal

De ontsnapte benzinedief wordt snel gevonden. Eerder deze maand moest hij voor de rechter verschijnen. Ontkenning is zinloos. Dankzij een huiszoeking op zijn telefoon en bewakingsbeelden van tankstations beschikt de aanklager over een schat aan belastend bewijsmateriaal. De advocaat van de 34-jarige Portugees vindt vier weken gevangenisstraf, minus voorlopige hechtenis, een passende straf. Maar de rechter denkt daar anders over.

Hij betreurt het dat de man zich liet leiden door financieel gewin en niet nadacht over de gevolgen van zijn daden. Het is niet de eerste keer dat de benzinedief in aanraking komt met justitie; Op 7 juli 2023 werd hij veroordeeld tot een boete van 200 euro wegens winkeldiefstal. De rechter veroordeelt de Portugezen tot een gevangenisstraf van twaalf weken, waarvan zes voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *