Fietstocht langs de draslanden van het Westerkwartier

[ad_1]

IVN Westerkwartier en omstreken organiseert op zondag 21 april een fietstocht langs de watergebieden van het Westerkwartier.

Deelnemers fietsen deze fietstocht in hun eigen tempo en zonder gids, maar ontvangen bij aanvang een routekaart met aanvullende informatie over de Onlanden en de Drie Polders. Je kunt tussen 13.00 en 13.30 uur starten bij informatiecentrum Nienoord. Hier zullen op dat moment enkele gidsen aanwezig zijn om de deelnemers op weg te helpen. Voor IVN-leden zijn er geen kosten verbonden aan het verkrijgen van de route, overige geïnteresseerden betalen € 2,50 als bijdrage in de kosten.

De fietsroute maakt gebruik van de bekende fietsknooppunten, die in de brochure staan ​​aangegeven. De route voert de deelnemers in eerste instantie door de Onlanden, die inmiddels behoorlijk bekend zijn in de regio. Het is mooi om te zien hoe dit gebied zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een prachtig vijver- en moerasgebied.

Vervolgens passeren ze het nieuwe gemaal in het Lettelberterdiep voor de ontsluiting van de Drie Polders. Dit is het nieuwe vijver- en moerasgebied ten noorden van de A7. Tenslotte fietsen de deelnemers via de hoofdstraat van Nienoord terug naar het startpunt of gewoon terug naar huis. Aan het einde van de route is het niet nodig om af te melden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *