Oudste hond ter wereld op 31-jarige leeftijd overleden: ‘Wat een geweldig leven heb je gehad’ | Buitenland

[ad_1]

De oudste hond ter wereld was – tot voor kort – de 31-jarige Portugese mastiff Bobi. De hond had al enige tijd gezondheidsproblemen en bracht zijn laatste dagen door in een dierenziekenhuis.

In februari 2023 kreeg de hond een officiële plaats in het Guinness Book of Records als oudste hond ter wereld. Hij werd geboren op 11 mei 1992 en stierf op zondag in het ziekenhuis.

Hij woonde bij zijn baasje in het Portugese dorp Conqueiros. De baas, Leonel Castro genaamd, was acht jaar oud toen hij Bobi kreeg. “Rust in vrede mijn vriend”, schreef Castro op Instagram. “Bedankt voor het voorrecht om jou te ontmoeten, de oudste hond ter wereld. Wat een geweldig leven heb je gehad.”

In mei van dit jaar, nadat het record officieel werd gemaakt, werd de hond 31 jaar oud.
In mei van dit jaar, nadat het record officieel werd gemaakt, werd de hond 31 jaar oud. © ANP

Groot feest

In mei van dit jaar, nadat het record officieel was gemaakt, werd de hond 31 jaar en gaf de eigenaar een groot feest waar zo’n honderd mensen aanwezig waren.

In de laatste jaren van zijn leven kreeg Bobi steeds meer gezondheidsproblemen. Hij had een zwak hart, had slechte ogen en kon niet meer goed horen. Volgens Portugese media zijn er na zijn dood laboratoriumtests op Bobi uitgevoerd, maar kon het geheim van zijn lange levensduur niet worden bewezen. Zijn baasje denkt in ieder geval dat de hond zo oud is geworden omdat er altijd veel bewegingsruimte voor hem was. Hij kreeg ook voedsel zonder kruiden en bewerkte ingrediënten.


Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn of haar naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *