Amsterdams bestuurslid verlaat GroenLinks om reactie op Israël

[ad_1]

Karadarevic had eerder besloten vanwege privéomstandigheden haar duovoorzitterschap in Amsterdam neer te leggen. Hierdoor is Janna Willems, die eerder duovoorzitter was met Karadarevic, nu de enige voorzitter van GroenLinks Amsterdam.

Karadarevic zegt dat ze haar redenen heeft overgebracht aan het landelijk bureau van de partij en zegt nog steeds “veel liefde” voor en van GroenLinks te voelen.

Timmermans

Eerder deze maand bekritiseerde GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht ook de uitspraken van haar partij over de situatie in Israël en Gaza. Het Tweede Kamerlid, dat bij de komende verkiezingen op nummer 17 staat op de gecombineerde GroenLinks-PvdA-lijst, liet weten dat zij haar zetel daarom niet zal innemen als zij in november wordt herkozen.

Afgelopen donderdag erkenden de samenwerkende partijen in een verklaring dat een motie van de SGP, die werd gesteund door de Tweede Kamerfractie van GroenLinks-PvdA, ‘tot misverstanden en woede’ had geleid over het standpunt van de partij. “We hadden hier een andere keuze moeten maken.” De motie in kwestie benadrukte het recht van Israël op zelfverdediging tegen Hamas-geweld.

Deze discussie vond enkele dagen eerder ook plaats op de verkiezingsconferentie van GroenLinks-PvdA. Kritische leden maakten bezwaar tegen de felle reacties van onder meer partijleider Frans Timmermans op de aanval van Hamas op Israël.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *