Wilders haalt uit naar ‘slappe’ Yesilgöz vanwege anti-Israëlprotest: ‘Vlaggen en leuzen verbieden’ | Politiek

[ad_1]

Met podcastIn de aanloop naar de verkiezingen spreken we acht lijsttrekkers in onze studio. Vandaag: Geert Wilders. De PVV-lijsttrekker haalt uit naar VVD-leider en minister Dilan Yesilgöz. Hij verwijt haar dat ze de politie niet heeft laten stoppen met de anti-Israëlprotesten.


Wouter Peer, Tobias den Hartog


Zo wordt er tijdens demonstraties gezwaaid met vlaggen die sterk lijken op die van Hamas. De politie heeft er een aantal in beslag genomen, maar volgens Wilders is er veel harder optreden nodig en moeten demonstranten ‘vervolgd worden’.

Hij geeft de schuld aan minister van Justitie Yesilgöz. In een speciale verkiezingseditie van de podcast Politiek Dichtbij noemt hij de houding van Yesilgöz een aanfluiting: ‘Ik erger me echt aan de VVD, als je de zwakte nu ziet, met al die demonstraties in Nederland, met al die verkeerde vlaggen. Mevrouw Yesilgöz zit met twee vingers in haar neus niets te doen, alles mag in Nederland. Vlaggen met de meest verschrikkelijke straffen. Dat Israël van de kaart moet verdwijnen. In landen als Oostenrijk is het strafbaar om dat te zeggen. De VVD kijkt ernaar en doet helemaal niets.”Wilders vindt dat demonstraties waarbij anti-Israëlische leuzen worden geroepen en vlaggen met Arabische teksten rondgedragen moeten worden ‘gesloten’. “Dergelijke vlaggen en slogans moeten stoppen, ze moeten verboden worden, ze moeten vervolgd worden.”

Zeer slecht trackrecord

De uithaal is opmerkelijk, omdat de PVV en de VVD tijdens de verkiezingscampagne tot nu toe erg vriendelijk tegen elkaar zijn geweest. Sinds Yesilgöz lijsttrekker van de VVD is geworden, sluit de partij samenwerking met de PVV niet meer uit.

Wilders zegt samen met de VVD te willen regeren, omdat er anders geen mogelijkheid is voor een rechts kabinet. “Het alternatief is bij Jesse Klaver of Frans Timmermans. Maar die hebben in hun verkiezingsprogramma niet één maatregel staan ​​om de instroom terug te dringen. Ja, als je de kraan open laat. Bij partijen als de VVD kan dat ook niet anders. Ik moet zeggen “Ze hebben een heel slecht trackrecord. In de tijd dat Mark Rutte premier was, hebben ze er een puinhoop van gemaakt.”

Geen klimaatontkenner

De PVV heeft veel plannen, en dat moet volgens Wilders allemaal worden bekostigd door te bezuinigen op klimaat en stikstof. “Wij zijn geen klimaatontkenners”, benadrukt hij. “We hebben een klimaatprobleem, maar kunnen dat in Nederland niet oplossen. Als je in Nederland een kolencentrale sluit, komen er in China in dezelfde week tien bij.” Hij zou de ‘miljarden’ liever besteden aan koopkracht en sociale zekerheid. Daarnaast moeten we ons aanpassen aan de klimaatverandering, aldus de PVV-leider.

Hij is dan ook verbaasd dat veel jongeren last hebben van klimaatstress. “Laat je niet misleiden”, zegt Wilders tegen de negentienjarige Saachi Ramrattansing, die hem in de podcast vroeg wat de PVV-leider wil doen om jongeren gerust te stellen. “Dus dit is wat kinderen op school leren en wat ze op televisie zien. Ik noem het de links-liberale indoctrinatie.” Later spreekt hij ook van een ‘waanvoorstelling van D66’.

Geert Wilders was maandag te gast bij het AD voor een speciale verkiezingseditie van de podcast Politiek dichtbij. De komende weken zullen komen acht partijleiders in de studio, op weg naar de verkiezingen. Esther Ouwehand (PvdD) schuift vrijdag aan. Daarna volgen Henri Bontenbal (CDA, 31 oktober), Rob Jetten (D66, 2 november), Caroline van der Plas (BBB, 7 november), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA, 10 november), Dilan Yesilgöz (VVD, november 14). ) en Pieter Omtzigt (NSC, 16 november).

Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.

Bekijk hier al onze video’s over politiek:

Geert Wilders, leider van de PVV, in de AD-studio.
Geert Wilders, leider van de PVV, in de AD-studio. © Marco De Swart

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *