Tiger Woods pakt record op Masters: ‘Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen’ | Meer sport

[ad_1]

Drie Amerikaanse golfers, Max Homa, Bryson DeChambeau en Scottie Scheffler, delen na de tweede ronde van de Masters in Augusta de eerste plaats met elk 138 slagen (zes onder par). Onder moeilijke omstandigheden ging de aandacht vooral uit naar Tiger Woods. De golflegende bereikte op het grote toernooi in Augusta voor de 24e keer op rij de cut met in totaal 145 slagen na twee rondes, waardoor de 48-jarige Amerikaan ook de komende twee dagen meedoet. Woods deelt de 22e plaats na een tweede ronde van 72 slagen.

De harde wind zorgde voor hoge scores. DeChambeau, de US Open-kampioen van 2020, liep een tweede ronde van 73 slagen en zag zijn twee landgenoten langszij komen. Scheffler behaalde 72 slagen, Homa deed één slag beter. Met zijn ronde van 71 slagen noteerde hij de tweede beste ronde van de dag. Het trio wordt gevolgd door de Deen Nicola Højgaard die met 140 slagen de vierde plaats pakt.

Na zijn openingsronde van 73 slagen liep Woods een tweede ronde van 72 slagen (par) met vier birdies en vier bogeys. De vijfvoudig Masters-winnaar steeg dertien plaatsen en kon weer een mijlpaal toevoegen. Drie jaar na zijn ernstig auto-ongeluk, waarbij hij zijn rechterbeen verbrijzelde, haalde hij ook de snee in zijn 24e deelname. Woods nam voor het eerst deel in 1997. Hij deelde het record van 23 met de Zuid-Afrikaan Gary Player en de Amerikaan Fred Couples. “Ik ben er nog, ik kan het toernooi winnen”, zei Woods blij. Zijn laatste overwinning op de Masters dateert van 2019.

De Spanjaard Jon Rahm, de regerend kampioen in Augusta, kwam niet verder dan een tweede ronde van 76 slagen en zakte van de 35e naar de 44e plaats. Ook de Noord-Ier Rory McIlroy had een slechte dag. De nummer 2 van de wereld had 77 slagen nodig en zakte naar de 35e plaats, tien slagen achter de leiders.

Lees ook
Sportkalender 2024 | We kunnen dit jaar uitkijken naar deze prachtige evenementen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *