Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

[ad_1]

Halverwege de eucharistieviering in het kerkje aan de rand van het dorp met zo’n 140 inwoners werd een oproep gedaan om voor de zieken en overledenen te bidden. “We bidden voor de drie slachtoffers hier die omkwamen in de lawine”, zei een vrouw die voorop liep.

De lawine vond plaats in het skigebied waar het dorpje Vent ligt. Na het ongeval landden reddingshelikopters vlak naast de kerk. De weg naar het dorp stond vol met hulpvoertuigen. “Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk”, zegt een oudere kerkbezoeker na de dienst. “Het is echt zo verschrikkelijk wat er is gebeurd.”

Vrijdag zijn de lichamen van de drie slachtoffers vrijgegeven. Het is niet bekend wanneer ze naar Nederland gaan. De politie doet onderzoek naar de rol van de berggidsen. Zodra dat is gebeurd, zal een officier van justitie in Innsbruck bepalen of de gidsen onaanvaardbare risico’s hebben genomen en vervolgd moeten worden. Eerder zei het hoofd van de vereniging van berggidsen dat hij vindt dat de gidsen geen enkel risico hebben genomen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *