Andries Jonker weet wat de ideale oplossing is voor Ajax: ‘Schuif Louis van Gaal naar voren als trainer’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Ondanks Zondag 2-1 overwinning op FC Twente Zowel op sportief als op bestuurlijk vlak is de rust nog niet teruggekeerd bij Ajax. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk op één lijn zit in de Johan Cruijff Arena, weet bondscoach Andries Jonker van de Oranje Leeuwinnen de ideale oplossing: “Louis van Gaal moet het eerste elftal trainen.”

Jonker is de voormalige assistent van Van Gaal en kent als geen ander de kwaliteiten van zijn oude leermeester. “Zojuist sprak ik Marcel Bout aan de telefoon, die ook al jaren met Louis samenwerkt. Samen kwamen we tot de conclusie dat de beste oplossing voor Ajax is om Louis naar voren te schuiven als trainer”, zegt Jonker bij Radio 1. “Dan zullen spelers, sponsors en supporters er direct achter staan.”

Van Gaal heeft momenteel een rol achter de schermen bij Ajax. Hij adviseert de raad van commissarissen. De 72-jarige trainer heeft prostaatkanker, maar dat weerhield hem er niet van om anderhalf jaar geleden Oranje te coachen op het WK in Qatar. “Ik weet niet of zijn gezondheid het op dit moment toelaat, maar hij kan zoveel personeel verzamelen als hij wil. Die mensen kunnen hem het werk uit handen nemen.”


Rood en wit hart

Volgens Jonker zou het voor Van Gaal het beste zijn om na de zomer aan te sluiten. “Laat John van ‘t Schip dit seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Maar als Ajax weer vooruit wil kijken en deze ellende achter zich wil laten, moet de motor van de club gaan draaien. En dat is het eerste elftal. Daar zou je in één keer vrede creëren met Van Gaal, waardoor iedereen weer vertrouwen zou krijgen. Het roodwitte hart gaat dan vol verwachting weer kloppen.”

Jonker anticipeert vooraf op problemen bij het aanstellen van een andere trainer. “Voor buitenstaanders is dit nu een uiterst moeilijke klus. Iedere buitenlandse trainer wordt verweten de Ajax-cultuur niet te kennen als hij ook maar één jeugdspeler overslaat. En als je voor een Nederlandse trainer kiest, is de kans groot dat je wordt gewogen en tekortgeschoten.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.


Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *