Chevron omlaag op verdeeld Wall Street, olieprijs hard gedaald

[ad_1]

Volgens Mike Wirth, CEO van Chevron, zullen de rendementen voor investeerders door de overname een impuls krijgen. Desondanks daalde de koers van het aandeel Chevron met 3,7 procent. Ook de aandelen Hess (min 1,1 procent) sloten met verlies.

De aandelenmarkten bleven vooral in de greep van de oorlog tussen Israël en Hamas en de stijgende rentetarieven. Zo steeg de rente op Amerikaanse tienjarige staatsobligaties opnieuw naar ruim 5 procent. Beleggers bereiden zich ook op Wall Street voor op de drukste week van het cijferseizoen. Later deze week zullen grote techbedrijven als Microsoft, Google-moeder Alphabet, chipmaker Intel, Facebook-eigenaar Meta Platforms en Amazon resultaten rapporteren.

Walgroenten

De leidende Dow Jones-index sloot met een verlies van 0,6 procent op 32.936,41 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,2 procent naar 4217,04 punten. Technologie-indicator Nasdaq eindigde hoger, 0,3 procent op 13.018,33 punten. Vorige week leden de drie belangrijkste indices aanzienlijke verliezen.

Apothekenketen Walgreens maakte een prijssprong van 3,3 procent. Dat had te maken met een gunstig bericht over het bedrijf van zakenbank JPMorgan.

Invasie

Apple eindigde iets hoger, na eerder op de dag te hebben verloren. De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het Taiwanese Foxconn, de belangrijkste partner van Apple. Foxconn, dat de overgrote meerderheid van Apple’s iPhones in fabrieken in China maakt, zei dat het zal samenwerken met de autoriteiten. In het onderzoek voert de Belastingdienst onder meer controles uit bij dochterondernemingen van Foxconn in China.

De euro was $1,0583 waard, vergeleken met $1,0589 op vrijdag. De olieprijzen daalden scherp vanwege de hoop dat Israël een mogelijke invasie van Gaza zal heroverwegen, waardoor de oorlog niet kan escaleren. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,7 procent minder, op $85,75. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper op 90,02 dollar per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *