‘Hij stort gewoon neer!’: buurt ziet helikopter van defensie eng dicht langs huizen scheren | Home

[ad_1]

met filmpjeEen vreemd gezicht. Plots landt een Cougar-helikopter in een veld en blijft daar urenlang. Daarna komt het in de ogen van getuigen eng dichtbij huizen. Het filmpje hierboven laat dat zien. “Ik zie ze hier vaak, maar deze had er duidelijk moeite mee.”


Ruud Smolders


De helikopter kwam binnen vanaf het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen. De landing vond plaats in natuurgebied de Lage Vluchtpolder. Deze ligt in Brabant.

Een woordvoerder van het Defensie Helikopter Commando legt uit wat er aan de hand is.

“In dit geval is het te vergelijken met een oranje lampje dat in het dashboard van je auto brandt”, zegt een woordvoerder van het Defensie Helikopter Commando. “Ze landen voor de zekerheid en nemen geen enkel risico. De technische dienst moest het probleem ter plekke oplossen.” Rond 21.30 uur konden ze weer vertrekken.

Jeff de Snoo woont iets verder weg en zag het allemaal gebeuren. Het was een intense ervaring voor hem. “Ik zie hier vaak helikopters vliegen, maar dit was de eerste keer dat ik zag dat er eentje moeite had. Het leek alsof hij vastzat en toen viel hij ineens naar beneden en ging heen en weer.”

De Snoo had het idee dat het heel anders had kunnen aflopen. “Volgens mij is dit prima verlopen. De helikopter kwam heel dicht bij een aantal huizen, ik dacht echt dat hij ze zou raken, dus toen was er even paniek.” Zijn dochter Mila filmde de voorzorgslanding. De paniek is duidelijk te horen op de beelden. “Wat is dit, hij crasht. Hij crasht gewoon. Bel een ambulance.”

Cougar-helikopter

Cougar-helikopters worden al 27 jaar door Defensie gebruikt. Ze worden onder meer gebruikt voor het transport van troepen, materieel en voor het vervoer van gewonden.

Bekijk hier hoe de Cougar-helikopter weer opstijgt:

Bekijk hier de route en de plaats waar de helikopter landde:

Een speciaal team gaat de problemen oplossen.
Een speciaal team gaat de problemen oplossen. © Eye4images/Tom van der Put

Nieuwsgierige mensen kwamen een kijkje nemen.
Nieuwsgierige mensen kwamen een kijkje nemen. © Eye4images/Tom van der Put

Helikopter heeft een voorzorgslanding gemaakt in Teteringen.
Helikopter heeft een voorzorgslanding gemaakt in Teteringen. © Eye4images/Tom van de Put

Het was een bijzonder gezicht: die helikopter in het grasveld.
Het was een bijzonder gezicht: die helikopter in het grasveld. © Sylvain van Uffelen


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *