Studie: minder vernieuwingen bedrijfsleven door stijgende kosten

[ad_1]

Volgens de onderzoekers kampt ruim de helft van de bedrijven met stijgende energiekosten, heeft driekwart te maken met krapte op de arbeidsmarkt en heeft bijna de helft te maken met grondstoffentekorten. ‘Deze macro-economische verstoringen ondermijnen ook de klimaatambities van Nederlandse bedrijven. Organisaties die veel last ondervinden van hogere energieprijzen zijn minder klimaatambitieus”, aldus het rapport.

Dat geldt ook voor organisaties die steeds vaker te kampen hebben met een tekort aan grondstoffen en hulpstoffen. Volgens het rapport is het aandeel klimaatambitieuze bedrijven – gedefinieerd als bedrijven die in 2030 een verwaarloosbare CO2-voetafdruk willen hebben – het afgelopen jaar met bijna 4 procentpunt gedaald.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de bedrijven (44 procent) gelooft dat cybercriminaliteit en digitale spionage een snel groeiende bedreiging vormen in hun sector. Bijna één op de vijf bedrijven zegt onvoldoende voorbereid te zijn. Eén op de vijftien bedrijven heeft zijn belangrijkste bedrijfsprocessen moeten stilleggen als gevolg van een digitale dreiging.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *