Gemeente Emmen krijgt ook in hoger beroep ongelijk: gevaarlijke hond King blijft voorlopig bij eigenaar

[ad_1]

Dog King moet teruggegeven worden aan zijn baasje. De rechtbank in Leeuwarden is het eens met een eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter en doet nu opnieuw uitspraak in het nadeel van de gemeente Emmen.

De strijd rond hond King duurt al enkele maanden. Burgemeester Eric van Oosterhout liet de hond half oktober in beslag nemen, na een bijtincident met een andere hond.

Aanlijn- en muilkorfvereiste

Daarvoor werd de hond – een Amerikaanse Bully – al als gevaarlijk geclassificeerd. Nadat King een teckel had doodgebeten, mocht het baasje vanaf juli alleen nog naar buiten als de hond gemuilkorfd en aangelijnd was. Volgens Van Oosterhout heeft de eigenaar de muilkorf- en aanlijnregels overtreden en was dit nieuwe incident voldoende. Koning moest op last van de gemeente naar een pension.

De eigenaresse heeft sindsdien op verschillende manieren geprobeerd haar hond terug te krijgen. Volgens haar heeft ze zich altijd aan de leiband- en muilkorfbevelen gehouden en kan niet worden bewezen dat King verantwoordelijk is voor de aanval medio oktober.

Onvoldoende bewijs

Hoewel de door de gemeente ingeschakelde gedragsdeskundige het gedrag van King als risicovol en gevaarlijk beoordeelt en adviseert het dier te laten inslapen, heeft de gemeente volgens de rechtbank onvoldoende kunnen bewijzen dat King medio oktober betrokken was bij het incident. .

Dit betekent dat de eigenaar de hond voorlopig mag houden. Ook ligt de zaak nog bij de bestuursrechter.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *