Na Stopera geen pro-Palestinaprotest meer

[ad_1]

De demonstranten begonnen hun actiedag vrijdagmiddag bij de Oudemanhuispoort, een gebouw van de Universiteit van Amsterdam, waar ze tenten opzetten op de binnenplaats. Er waren ook een handvol demonstranten binnen. De politie joeg de groep weg met pepperspray en knuppels.

De groep verhuisde vervolgens naar de Stopera. Ongeveer honderd activisten hielden een sit-in in de zaal en riepen leuzen. De Nationale Opera & Ballet, gevestigd in hetzelfde gebouw, werd getroffen door de demonstratie, maar kon toch alle bezoekers verwelkomen. Het geplande optreden van Puccini zou kunnen beginnen zoals gepland. Na een uur gingen de meeste demonstranten naar buiten, waar nog steeds turbulente taferelen waren met de politie op het plein voor de Stopera.

Eén pro-Palestijnse demonstrant werd gearresteerd wegens openlijk geweld. Volgens de politie gooide hij stenen naar de politiepaarden en hun berijders. Zijn advocaat maakte echter aan het eind van de avond bekend dat het geen stenen waren maar een stokbrood, en dat zijn cliënt daarom direct werd vrijgelaten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *