Formule 1-uitzender Viaplay stelt publicatie kwartaalcijfers uit

[ad_1]

In juli kondigde Viaplay een drastische koerswijziging aan. Viaplay kondigde aan dat het zich uit veel landen zou terugtrekken. Het bedrijf blijft wel actief in Nederland. Maar de impact op het bedrijf is groot. Nadat het nieuws in juli naar buiten kwam, kelderde de aandelenkoers van Viaplay op de beurs van Stockholm. Viaplay heeft sindsdien het personeelsbestand binnen de groep met ruim 30 procent ingekrompen. Ook zijn een aantal producties stopgezet.

Maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Viaplay zegt dat er inmiddels ook discussie is over de verkoop van activiteiten, waar Viaplay niet meer mee door wil gaan. Viaplay zei eerder te overwegen een nieuwe koper te zoeken voor het hele bedrijf. Dat zou een van de toekomstscenario’s kunnen zijn waar de concurrent van Netflix rekening mee houdt. Ook is het voor Viaplay mogelijk om onderdelen te verkopen, sportlicenties te ‘onderverhuren’ of nieuw kapitaal aan te trekken.

Eigenlijk zouden de kwartaalcijfers dinsdag bekend worden gemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer het bedrijf de resultaten weer denkt te kunnen presenteren. Viaplay belooft alleen dat dit uiterlijk 29 november zal zijn. Beleggers worden op de hoogte gebracht zodra een exact tijdstip bekend is.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *