Philips plukt vruchten van reorganisatie en verbeterplan

[ad_1]

Het Philipsgebouw op de High Tech Campus in Eindhoven.

Het Philipsgebouw op de High Tech Campus in Eindhoven. Foto: ANP

Na een verlies van 1,6 miljard euro in 2022 lijkt Philips de zaken dit jaar weer beter op orde te hebben. Het zorgtechnologieconcern, met een vestiging in Drachten, boekte de afgelopen drie maanden een bedrijfsresultaat van 453 miljoen euro, ruim twee keer zoveel als een jaar eerder.

Volgens nieuwe CEO Roy Jakobs komt dit mede door de grote reorganisatie en een verbeterplan. Volgens Jakobs is de verbetering vooral te danken aan een grotere focus op kwaliteit, een vereenvoudigde bedrijfsstructuur en een betere supply chain. “Dat geeft vertrouwen in ons driejarenplan en dus ook voor de toekomst. We lopen eigenlijk wel iets voor op plan.”

Ook het schrappen van 10.000 banen maakte deel uit van het verbeterplan. Dit jaar is het aantal medewerkers al met 7.500 teruggebracht, meer dan de geplande 7.000. Jakobs: “Voor medewerkers is het ook fijn als ze niet te lang in onzekerheid zitten. En dat betekent dat we de komende twee jaar minder hoeven te doen.” Mede door lagere salariskosten bespaarde Philips afgelopen kwartaal honderden miljoenen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *