Halloween op de streamingdiensten – NRC

[ad_1]

30 munten (serie)

Tijdens de eerste aflevering van deze Spaanse horrorthriller weet je al snel waar je aan toe bent. In een afgelegen stadje baart een koe een mensenbaby. Dan is het aan priester en exorcist Manuel Vergara om het mysterie met gezonde tegenzin te onderzoeken. Samen met een burgemeester en een dierenarts komt hij meer bovennatuurlijke zaken tegen. Alles lijkt te maken te hebben met een samenzwering rond de 30 zilveren munten die ooit aan Judas zijn betaald om Jezus te verraden. Regisseur en schrijver Álex de la Iglesia houdt zich niet in: zijn serie zit vol groteske monsters en pittig geweld. Alles is doorspekt met een vleugje zwarte humor. Amerikaanse acteur Paul Giamatti (Zijwaarts, Miljarden) heeft in het nieuwe seizoen een rol als excentrieke tech-miljardair. HBOMax. Seizoen 2: elke maandag een nieuwe aflevering.

Kippevel (serie)

De Kippevelboekenreeks van schrijver RL Stine wist vooral in de jaren negentig een grote groep tieners te bereiken. Na een eerdere serie en twee films is er nu weer een tv-serie. Dit keer geen losse verhalen per aflevering, maar een doorlopend verhaal. De toon is iets donkerder dan bij de andere filmversies, maar echt eng is het niet. Disney+.

Totaal moordenaar (film)

Komisch slasher met een tijdreiselement. Of: Terug naar de toekomst met een seriemoordenaar. Kiernan Shipka (Gekke mannen) speelt een moderne middelbare scholier die in 1987 belandt. Tijdens Halloween moet ze voorkomen dat haar moeder wordt vermoord door de beruchte Sweet 16 Killer. Shipka heeft veel komisch talent en dat past goed bij de toon van dit grappige tussendoortje. Amazon Prime-video.

De val van het Huis van Usher

De nieuwste productie van Mike Flanagan, maker van succesvolle horrorseries als Het spook van Hill Huis En Middernachtmis. Het Huis van Usher is gebaseerd op het werk van Edgar Allan Poe en gaat over een gezin dat stinkend rijk werd dankzij de productie van verslavende pijnstillers. Deze Ushers zijn fictief, maar de link met de echte wereld is duidelijk. Regisseur en schrijver Flanagan liet zich inspireren door de echte familie Sackler en de manier waarop zij op schandalige wijze een fortuin vergaarden met de pijnstiller OxyContin. De serie bevat creatieve horrorscènes die vaak een vleugje donkere humor bevatten. Netflix.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *