Stroopstokerij meneer Appel komt naar Dwingeloo

[ad_1]

Op 27 en 28 oktober komt de stroopstokerij van de heer Appel naar Dwingeloo. Stichting Dwingeler Ommetjes heeft deze unieke trekpleister uit Limburg naar de stad gehaald.

Heeft u nog veel fruit aan de boom hangen en zoekt u daar een goede en lekkere bestemming voor? Dan is dit jouw kans. Meneer Appel maakt heerlijke siroop van onbespoten fruit en u kunt uw eigen pot vullen. Appels die niet geschikt zijn voor handfruit kunnen toch gebruikt worden om sap of cider van te maken.

In Limburg worden peren verwerkt tot vruchtensiroop. Iedereen die onbespoten fruit heeft, kan zich aanmelden bij de Stichting Dwingeler Ommetjes. De heer Appel distilleert de siroop op traditionele wijze en van iedere kilo fruit blijft 13 procent over als siroop. De siroop wordt verkocht in duurzame containers van 0,23 liter en kost € 3,- per pot. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de projecten van De Dwingeler Ommetjes.

Peren en appels

Het fruit kan op woensdag 25 en donderdag 26 oktober bezorgd worden op Leggelerstraat 11 in Dwingeloo. De initiatiefnemer van de stroopdistilleerderij is Michael Witjes, alias Mr. Appel. “Al het fruit dat je zelf zou eten is bruikbaar. Fruit dat rot is of vol insecten en zand zit, is niet lekker. Uiteraard controleren wij al het fruit en wassen we het fruit nogmaals. Maar hoe schoner, hoe beter. Wij hanteren een verhouding van 50 procent peren en 50 procent appels. De lekkerste siroop krijg je als je ook pruimen, mispels en kweepeer toevoegt”, aldus de heer Appel.

Het fruit kan in overleg bezorgd worden via dwingelerommetjes@gmail.com of app 06-30747712. Op 27 en 28 oktober is de heer Appel in Dwingeloo. Bezoek voor meer informatie de website www.stroopstokerij.nl.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *