John van ‘t Schip in discussions with Ajax to become new manager

[ad_1]

John van ‘t Schip is in gesprek met Ajax om de nieuwe manager te worden. Dat bevestigt de voormalig Nederlands international en oud-Ajacied NOS. De Amsterdamse voetbalclub is na het onmiddellijke vertrek van Maurice Steijn maandag op zoek naar een nieuwe herenteammanager.

Het blijft onduidelijk of deze benoeming interim zou zijn en, zo ja, hoe lang de interim-periode zou duren. Volgens De Telegraafhij werd door Ajax benaderd om de ploeg de rest van het seizoen te leiden, een rol waarvoor hij open lijkt te staan.

Van ‘t Schip zou aanvankelijk een meer administratieve rol op zich nemen bij de Amsterdamse club. Hij speelde tussen 1981 en 1992 elf jaar voor Ajax als vleugelspeler. Na zijn pensionering als speler werkte hij als jeugdtrainer en later als assistent-trainer bij Ajax.

Hij was tot 2021 bondscoach van Griekenland en was tussen 2004 en 2008 assistent-trainer van het Nederlands elftal onder Marco van Basten. Daarnaast was hij hoofdtrainer bij FC Twente, Melbourne Heart, Chivas, Melbourne City en PEC Zwolle .

Hij zou Maurice Steijn vervangen, die nog geen vijf maanden bij de ploeg was. Met slechts vijf punten uit zeven Eredivisie-duels is de club onder Steijn aan de slechtste start ooit begonnen, waarbij de laatste zege alweer twee maanden geleden dateerde.

“Vanochtend heb ik met het bestuur om de tafel gezeten en later vanmiddag hebben we ons gesprek voortgezet. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor Ajax, al heb ik daar spijt van”, zei Steijn maandag.

Van ‘t Schip wordt waarschijnlijk na de wedstrijd tegen PSV van zondag voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Inmiddels is Hedwiges Maduro, een van de assistenten van Steijn, aangesteld als tijdelijke coach. Ajax heeft deze week twee uitwedstrijden: donderdag staat het in de Europa League tegenover Brighton & Hove Albion, zondag gevolgd door een wedstrijd tegen Eredivisie-koploper PSV in Eindhoven.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *