Britse film- en theaterproducent Bill Kenwright overleden | Show

[ad_1]

De bekende Britse theater- en filmproducent Bill Kenwright is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat maakt voetbalclub Everton, waar Kenwright voorzitter was, dinsdag bekend. Kenwright was negentien jaar voorzitter van de Premier League-club.

Kenwright produceerde tijdens zijn lange carrière honderden producties in het Londense West End, Broadway en internationale theaterproducties, films en muziekalbums. Tussen 1968 en 2012 speelde hij ook de rol van Gordon Clegg Kroningsstraat. Kenwright ontving in 2001 een hoge koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van film en theater.

Acteur Ian McKellen deelde een eerbetoon aan de overleden producer van X. “Net als veel andere acteurs ben ik Bill Kenwright veel dank verschuldigd voor zijn werk. Frank & Percy wordt zijn laatste theaterproductie. En De Criticus zal zijn laatste film zijn”, schreef McKellen. De acteur speelt de rol van Jimmy Erskine in de film geproduceerd door Kenwright.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *